Seguim amb l'última part d'aquest polèmic article parlant de la criança dels animals per al consum humà.
Actualment, els productors crien animals molts més musculosos i magres en menys temps i amb menys aliment donant-los hormones (estrògens i testosterona) i l'esteroide DES, que sembla, només sembla, que va ser prohibit quan uns productors italians la van injectar en vedells que van acabar en els potets infantils, creant alteracions en els òrgans sexuals dels nadons. El problema de les hormones sexuals que s'afegeixen als pinsos i s'injecten al bestiar té conseqüències com el desenvolupament de les mames en nois i noies, pubertat precoç, quists ovàrics en nenes petites, etc.
En criar un gran nombre d'animals en instal·lacions petites, és més fàcil que es propaguin malalties entre ells, de manera que també se'ls provisiona rutinàriament d'antibiòtics, causant malalties als humans.
Tot el que cont és deplorable, i coneixem molt poc de les tècniques insalubres que s'estan utilitzant tant a vaques com a pollastres, galls d'indi, ànecs, porcs i molts més.
Ja sé que seria molt difícil crear tanta quantitat de carn de manera ecològica, però personalment preferesc menjar de tant en tant i de qualitat que atipar-me de carn malalta diàriament, que l'únic que genera en el nostre cos és debilitat i malalties.
No vull convèncer a ningú que es faci vegetarià, jo no ho sóc, però hem de saber que la carn que ens venen en els supermercats i en les carnisseries ja no és carn autèntica. Per tant, busquem alternatives més ecològiques i sostenibles, perquè existeixen, perquè hi ha ramaders conscienciats, responsables amb el medi, amb la natura i la humanitat.
‘La qualitat de la carn dels animals criats d'una manera natural i no manipulats per les indústries càrniques, no resideix només en els pinsos, hormones i additius utilitzats. Els greixos dels animals criats d'una forma natural tenen major proporció d'àcids grassos mono i poliinsaturats que els seus germans estabulats i alimentats amb pinsos, els greixos són saturats i amb purines com la xantina, que té una acció excitant sobre el cor i el cervell i amb tòxics com l'indol i l'escatol. Les anàlisis de laboratori revelen que els porcs que viuen en llibertat i són alimentats amb aglans, són veritables ampolles d'oli d'oliva amb pates. Així que si la nostra butxaca ens ho permet, més val comprar pernil ibèric de gla i l'autèntic pollastre de corral ecològic.
Per tant, si no podem passar de menjar carn, hauríem de menjar la que tenim la garantia que és d'animals sans criats d'una forma natural o d'animals que viuen en llibertat, donant preferència a les aus (argument d'Olga Cuevas, bioquímica i especialista en Nutrició i Salut).
Ara vaig a ser clara i directa. Els vedells no proven ni una gota de llet de la mare, són directament alimentats amb llet desnatada reconstituïda, res d'aliment sòlid. Per tant pateixen mancances que els fa desesperar fins al punt de menjar-se fins a la seva pròpia pell. Cada quatre o cinc dies els administren corticoides, antibiòtics i altres hormones com els estrògens, per suplir la manca de ferro, però també per afavorir l'engreix ràpid. Els mantenen a les fosques perquè el sol activa la producció de substàncies que enfosqueixen la carn, i d'aquesta manera, no es podria vendre com a carn blanca. L'animal passa la seva vida, al màxim sis mesos, sota la tensió psicològica de la manca de relació amb la mare o els seus semblants i no provarà mai un grapat d'herba ni veurà un raig de sol. I ja no parlem dels mètodes que utilitzen per a la matança, se'ns posarien els pèls de punta.
A algú li ve de gust un filet de vedella? A mi, en aquestes condicions, definitivament NO.
Cerca qualitat a la teva Nutrició, a la teva Vida i deixem de banda la mediocritat, no ens la mereixem.
Salut i Bons Aliments.