Setmanari d'informació local - 139 anys

ECO-IL.LÃ’GIC

Ahir vaig anar a un supermercat d'uns grans magatzems per a 'inspeccionar' les novetats alimentàries. Em vaig decidir per la secció ecològica, sana, natural i bio. Una secció on tots els productes posen en les etiquetes sense sucre, sense gluten, sense lactosa, natural, artesanal o amb segell ecològic.

Escric aquest article per a que feu el que jo, llegir les etiquetes de tots aquests productes que venent-los com naturals són productes manufacturats amb additius, conservants, emulgents, estabilitzants i sucres químics. Podria fins i tot atrevir-me a dir que, alguns són pitjors que els productes 'no naturals' del super.

En fi, més decepció veient com s'aprofiten de nosaltres. Les barretes per aprimar i per tenir un ventre pla porten més sucre sintètica que un pastís; les pastes sense gluten per a celíacs són un producte químic bestial; els pans integrals porten llevats industrials i alguns xarops químics; els potets per als nadons porten olis vegetals hidrogenats, és a dir, olis vegetals saturats químics; les galetes 'light' estan carregades de endolcidors químics i altres additius ...

Estic molt preocupada per tota la gent celíaca (intolerant al gluten) que compra pans, pastes, pizzes amb l'etiqueta o segell 'sense gluten', creient que han trobat la solució al seu problema. Tots sabem que és una malaltia per a tota la vida i la indústria de la celiaquia també ho sap, com sap que té un negoci rodó a les mans. Tots aquests productes estan elaborats amb midons químics (sucres alguns més agressius que el mateix sucre blanc) i additius sinténtics.

Tots aquests productes són fets en laboratoris i fàbriques on el natural, el sa no existeixen. Només hi ha l'ambició per treure profit de nosaltres. Qui s'emporta una bona part del benefici, són els productors de blat de moro i de soja transgènica, ja que hi ha un alt percentatge d'ells dos en aquests productes.

Tant si ets celíac com si no, si us plau, comprova per tu mateix el que estàs comprant. Que no us enganyin amb un bon envàs o amb l'aparença del producte. Llegeix i comprova que aquests aliments estan carregats de substàncies molt perilloses, substàncies cancerígenes que a la llarga, consumits gairebé a diari, poden ser causa de moltes malalties.

Les grans multinacionals saben que el ecològic, el que és natural està de "moda ', i per tant, s'aprofiten per crear una versió dels seus productes' més naturals i amb segells ecològics subornats, és a dir, falsos, comprats.

Per tant, una altra vegada jugant amb la nostra salut a tota costa. I ho sento, però sé, que no exagero.

Et recomano que no compris els teus productes ecològics en els grans magatzems perquè no ho són, que no et facin pagar més per alguna cosa que no ho val, que no ho mereix. Visita els petits comerços naturals, molts treballen amb petites cooperatives que porten productes de qualitat, autèntics i naturals de veritat, sense enganys.

Encara queda gent sensata al món ecològic però s'ha de saber buscar-la.

Hi ha una cooperativa, Monverd, que per a mi, és per avui una cooperativa sostenible, digne on tots els seus productes, cereals, llegums, pastes, cafès, tes, etc, són ecològics 100%, manufacturats i creats per empreses que treballen per la nostra salut i benestar. I segur que hi ha més.

M'agradaria acabar donant un consell a tots els que sou celíacs. No cal gastar un dineral en menjar 'sense gluten', amb productes del signe del blat ratllat. Podeu seguir una alimentació molt més sana menjant cereals en gra com arròs, mill, blat sarraí (no porta gluten), quinoa, llegums, com les llenties o les azuki (mongetes japoneses), aviram i peix fresc. Si us apassiona la pasta, hi ha ja marques que fan pasta només d'arròs i algunes d'arròs integral, que personalment les trobo molt lleugeres i riques, si us apassiona el pa podeu fer-ho a casa amb barreja de farines d'altres cereals que no sigui blat o provar el pa de blat germinat que no porta gluten. Tindreu una alimentació més sana i més econòmica.

No podem deixar la nostra salut en les seves mans, en gent que va de ecològica, quan només porten la careta i amaguen la química i el negoci que hi ha darrera d'això.

Una vegada més, us dic que obriu els ulls i no permeteu que us prenguin el pèl. No permetem que envaeixin el nostre cos amb malalties, no permetem que envaeixin la nostra intimitat nutricional.

Salut i Bons Aliments Ecològics!

Notícies relacionades

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.