Setmanari d'informació local - 139 anys

A la recerca de “la dieta perfecta"

"No hi ha cap veritat dietètica única que sigui la resposta per a tot el món. El mateix val per als ‘aliments miraculosos', com les algues verdes blavoses, l'oli de lli i el pol·len d'abella. Aquests aliments sí que van bé a algunes persones, però no a totes. Una talla única no li va bé a tothom". Dra. Christiane Northrup.

Tots els que tenim una mica d'interès en portar una alimentació sana, hem provat dietes diferents: la dieta de la carxofa, la del xarop d'auró, la del grup sanguini, la del Dr Atkins ... Molt sovint estem convençuts mentalment que són dietes correctes però, física i sensorialment, sabem que alguna cosa no va del tot bé.

Amb la cita de dalt, queda clar que cada persona és única i és impossible que una dieta específica s'adeqüi personalment a les nostres necessitats. En aquests moments de tanta informació nutricional i de tantes escoles naturistes, hem de fer cas al nostre interior, anar provant i triar el que millor ens convingui, estigui o no d'acord amb la filosofia d'aquesta escola que tant ens agrada. Vegem una mica aquestes contradiccions que ens confonen:

- Tenim els macrobiòtics estrictes que prenen un excés de cereals; els frugívors que només s'alimenten de fruites; els vegetalians eliminen la carn, formatge i ous; els vegetarians suprimeixen els anteriors però prenen de tant en tant ous i alguns prenen un excés de lactis per suplir les seves mancances proteíniques; els crudívors que eliminen tot el cuinat i mengen tot cru (fruites, carns, peixos, ous, formatges, llavors, llegums germinades, verdures); després altres escoles vegetarianes que sí que són partidaris d'aliments cuinats; i altres, com els seguidors de Paul Carton que són partidaris de prendre molts aliments diferents en un mateix àpat mentre que els sheltonians la prefereixen dissociada.

Per tant, després de tanta varietat nutricional i opinions molt mentals, hem de fer cas més a altres factors com: el lloc on vivim (no és el mateix viure en una zona freda que en una tropical), l'estació, el moment del dia, l'edat, l'activitat física, el sexe, i les malalties o símptomes que el nostre cos sol manifestar amb freqüència (hi ha gent que es refreda molt sovint, una altra sol ser bastant restrenyida i una altra pot tenir càndides constantement).

A partir d'això, podem comprovar, també, quins són els aliments que particularment ens sentin bé o malament. Tot es fa escoltant al nostre cos, fent cas a les seves veritables necessitats nutritives i emocionals.

Observem què és el que passa quan ens excedim o suprimim certs aliments per seguir a aquestes escoles:

- Excés de fruites: Pèrdua de vitalitat, fredor, fatiga, desmineralització, pèrdua de pes excessiva, fragilitat de cabells i ungles i/o depressió.

- Insuficiència de fruites: En els obesos produeix un augment de la viscositat humoral, fragilitat vascular, arterial, venosa i capil.lar.

- Excés de cereals: Creen molta mucositat, fatigues digestives, dermatosis, refredats i infeccions, inflor abdominal, pal·lidesa o pell groguenca, ànsies de cafè i cigarretes, excés d'acidesa i desmineralització.

- Insuficiència de cereals: Aprimament, desvitalització i deficiència en l'assimilació de proteïnes. El cereal és un aliment essencial per a l'ésser humà.

- Excessos d'ous, formatges i altres greixos: Augment de lípids, colesterol, triglicèrids, contribuint a lesions en el fetge, malalties articulars i obesitat. Excessiva acumulació de mucositats a la pell, sins nasals, pulmons i òrgans sexuals.

- Insuficiència d'ous i formatges: Hipotonia general, anèmia, fredor, dificultats sexuals. L'ou, en la seva dosi justa, és necessari per al nostre sistema nerviós.

- Excés de carn: ateroma, esgotament hepàtic, mala olor corporal, sensació d'intoxicació, erupcions cutànies. Si és excés de carns magres, fatiga hepatorenal amb hipertensió i artrosi.

- Absència de carn: Si l'alimentació està proveïda d'una altra classe de proteïna no suposa cap problema. Però si hem decidit deixar la carn, després de ser carnívors durant molts anys, per passar a una dieta vegetariana, hem de fer la supressió gradualment i equilibradament (cereals i llegums en el dinar per obtenir tots els aminoàcids), ja que pot ocasionar un debilitament important perquè el nostre cos estarà acostumat a obtenir ferro procedent de la proteïna animal i li costarà molt més assimilar el ferro de la proteïna vegetal.

Hem de trobar l'equilibri, el punt mig, sense caure en els extrems, ja que aquests són els causants dels nostres desgavells nutricionals. No siguem tan estrictes amb nosaltres mateixos, triem avui el que millor ens convingui, que serà diferent al que necessitem demà.

Pel que coincideixen totes aquestes escoles naturistes és que:

- Els aliments han de ser naturals, és a dir, que no se'ls sostregui cap dels seus nutrients i no se li afegeixin additius químics.

- La moderació: Reduir la ingesta, ja que és un factor essencial per aconseguir una longevitat sana i vital.

- L'Equilibri: Cap aliment específic aporta absolutament tot el que necessitem, per això la nostra alimentació ha de ser variada en la seva justa mesura, sense excessos ni restriccions.

En definitiva, tots busquen i admeten una Alimentació Natural moderada i equilibrada.

Esper que amb aquest article ens haguem aclarit i sapiguem triar el que millor ens convingui.

Salut i Bona Elecció dels teus Aliments.

Notícies relacionades

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.