Setmanari d'informació local - 139 anys

El teatre Defensora es reserva per a teatre i música

La Vila tendrà l’avantprojecte i llevarà les bastides a final d’any

61527
SOLLER - El pis superior del Defensora queda lliure de runes i deixa veure la forma de ferradura. S‚Äôhan instal¬?lat unes bastides per consolidar la paret lateral. La forma de ferradura del teatre queda al descobert desprv©s d‚Äôeliminar els enderrocs. | ARCHIVO

Es comença a perfilar i concretar com serà el nou teatre Defensora. L’equip de govern comunicà a l’oposició i a la junta de l’Associació Defensora Sollerense en diferents reunions que l’espai es reserva per a usos teatrals i musicals i, per tant, no serà un espai polivalent, tal com s’havia anunciat en un primer moment.
D’aquesta manera, d’ençà que l’Ajuntament contractà per via d’urgència un equip de tècnics per definir com serà el teatre, l’esbós que es presentà divendres mostra l’ampliació de la caixa escènica per donar cabuda a diferents espectacles. També, s’ha previst donar més espai per a camerinos i serveis, una proposta que l’anterior projecte no tenia. Pel que fa al pati de butaques, comptarà amb cadires fixes i serà amb pendent perquè els espectadors tenguin millor visibilitat de l’escenari. Quant a l’estructura, no es modificarà massa respecte de l’anterior.
El regidor de Patrimoni, Juan A. Lorente explicà també que a partir d’aquest esbós «es traurà a licitació l’elaboració de l’avantprojecte per després cercar el finançament necessari per aixecar de nou la infraestructura». En tot cas, falta quantificar el cost de tota la rehabilitació, una xifra que el regidor encara no ha confirmat.

Bastides
Pel que fa a les bastides que subjecten la façana pel carrer Reial, aquesta setmana s’ha contractat una empresa que desmuntarà els bastiments que s’han de llevar a final d’any i poder obrir el carrer. Posteriorment, es col·locaran unes bastides a l’interior de la façana per evitar el col·lapse i poder continuar amb els treballs de recuperació de l’espai cultural.

L’oposició critica que es prenen decisions sobre el teatre sense consultar

Després de la comissió informativa celebrada sobre el Defensora, els dos partits de l’oposició coincideixen a criticar que les decisions que s’han pres fins ara respecte del nou projecte s’han fet sense consulta ni consens. Tot i que el que es va presentar és un esbós molt preliminar, els dos partits recorden que es va aprovar per plenari fer un procés participatiu per tal que la ciutadania participàs de com ha de ser el Defensora.
Un altre punt que preocupa als dos partits és amb quin finançament comptarà l’Ajuntament per redactar el projecte i fer les obres. Apunten que al pressupost no hi ha cap partida i que «hauran de comptar amb les ajudes supramunicipals» per als treballs.
El regidor de Més, Joan Carles Simó alertà d’aquest punt i insistí en «que s’ha de demanar a la gent del sector sobre el Defensora», i també recordà que «no ha de ser un espai més, en tant que ja tenim altres edificis que s’usen per celebrar altres activitats». Per la seva banda, el portaveu del PSOE, Jaume Mateu lamenta «la pèrdua d’espai d’aforament per donar més espai a la caixa escènica, una decisió que no ens acaba de convèncer». Mateu també trobà a faltar un calendari que marqui un full de ruta de la restauració «perquè obres no es licitarien fins a finals de 2026».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.