Setmanari d'informació local - 139 anys

La plataforma Indignats Ma-10 denuncia que la situació de les curses il·legals a la Serra continua «essent la mateixa o pitjor»

Acusen diferents institucions, a la Guàrdia Civil i a entitats ecologistes de mantenir «un silenci sospitós i còmplice»

Els suports metàl·lics es troben a una vorera de la carretera.

La Plataforma Indignats Ma-10 ha denunciat que la situació de les curses il·legals a les carreteres de la Serra continuen «essent la mateixa o pitjor». Tot i els acords i propostes anunciades pel Consell en matèria de seguretat i control a la carretera, des de l'agrupació acusen diferents institucions; la Guàrdia Civil i a entitats ecologistes de mantenir un silenci sospitós i còmplice sobre la situació que viuen els veïnats d'un lloc declarat patrimoni mundial per la UNESCO.

Asseguren que es continuen produint accidents de motos contra altres vehicles, mentre estan a l'espera que al Mirador de ses Barques «s'instal·lin des de fa tres mesos els suports metàl·lics que romanen acaramullats a una vorera» i que han de servir per instal·lar les càmeres de vigilància a un dels punts més conflictius de la Ma-10».

Tot això es produeix, segons l'entitat «baix la impunitat que tenen els delinqüents amb motos manipulades que circulen per la Serra posant en perill la vida dels ciutadans que transiten per la zona i agredint, de forma violenta i absolutament il·legal, una de les zones mediambientals més "suposadament" protegides de Mallorca». En un comunicat, els afectats expliquen la situació que viuen cada dia. La circulació de motos manipulades il·legalment i que van a tota velocitat, s'inicia a les nou del matí i s'allarga fins al final del dia, moment en què s'inicia el torn dels cotxes.

Aquestes curses i entrenaments de cotxes "manipulats il·legalment" s'allarguen fins a altes hores de la matinada, pertorbant el descans dels veïnats i de les espècies altament protegides. Per això, apunten al GOB, la UNESCO, la Protectora d'Animals, el nou delegat del Govern, senyor Rodríguez Badal, la Conselleria de Medi Ambient dels seus agents rurals, la directora de la DGT, senyora Francisca Ramis, la Guàrdia Civil de ser còmplices d'una situació que es denuncia des de 1982. Fins i tot, esmenten el silenci de la presidenta del Govern, Margalida Prohens, qui igual que la seva antecessora «no ha dit mai ni una sola paraula sobre aquesta xacra endèmica, ni n'ha mostrat preocupació».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Miquel, fa 7 dies
Pentura aquest silenci sospitòs és que tan se'ls fot el que passi o deixi de passar a la Serra. La resta és simplement "postureo" i sortir a la foto del diari agraït.
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente