Setmanari d'informació local - 139 anys

La nova ordenança permetrà terrasses als carrers sense cotxes

També es retira la possibilitat que els establiments puguin emprar faldons

L’Ajuntament de Sóller ha modificat aquesta setmana alguns dels punts de l’Ordenança Municipal Reguladora de l’ús de la via pública. D’aquesta manera, els establiments es veuen ara sotmesos a noves normes que hauran de complir per no haver de fer front a cap sanció.

Per una banda, el punt més important del qual disposa aquesta modificació en l’ordenança fa referència a la instal·lació de terrasses en carrers no destinats a la circulació de vehicles.

Concretament, el nou punt clarifica que «es permetrà instal·lar terrasses en carrers no destinats a la circulació de vehicles». És a dir que els establiments podran instal·lar taules i cadires en carrers de vianants, deixant sempre pas als vianants. Aquesta modificació tendrà una bona rebuda per part dels encarregats dels establiments, que podran a partir d’ara instal·lar tranquil·lament terrasses en aquests carrers, però veurem com afecta els veïns de les zones on aquesta mesura pugui ser efectiva. Així doncs, els establiments disposaran a partir d’ara d’aquest avantatge amb la qual podran emprar la calçada no destinada a la circulació de vehicles a instal·lar terrasses. Per altra banda, un altre dels punts canviats i en aquesta ocasió retirats de l’ordenança de l’ús de la via pública és el de la possibilitat que els establiments puguin emprar faldons. D’aquesta manera, les terrasses no podran emprar a partir d’ara, tot i que a Sóller tampoc s’acostumava el seu ús, els faldons. Recordem que els faldons són uns tendals que s’allarguen fins a terra per tal de tapar el sol i que els clients a les terrasses puguin amagar-se d’ell. Segons informa el regidor de Vies Públiques, Carlos Darder, «retiram aquesta possibilitat d’instal·lar faldons en les terrasses perquè no volem que el municipi perdi la bella estètica que té, aquests faldons suposarien la instal·lació de ‘carpes’ en les terrasses, perjudicant així l’embelliment dels carrers i zones de Sóller».

Finalment, la modificació en la citada ordenança de l’ús de la via pública ha canviat dos punts més. Per una banda, l’Ajuntament permetrà a partir d’ara transmetre les llicències quan es transmeti legalment la mateixa activitat. I, en darrer lloc, es lleven els horaris dels establiments de l’ordenança, ja que aquests ja estan inclosos en l’Ordenança de terrasses.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.