Setmanari d'informació local - 139 anys

SOS Sóller reclama ara limitar l’accés de vehicles al municipi

La plataforma demana controls vist que les mesures d’aparcament «no tenen repercussió»

La plataforma SOS Sóller ha decidit aquesta setmana canviar l’enfoc de la seva finalitat com a grup. En principi, la plataforma s’havia creat per demanar més aparcaments a la Vall, vista la manca de places que pateix el municipi, que provoca que molts veïns es vegin amb clares dificultats a l’hora de trobar estacionament a Sóller. Però ara, una vegada l’Ajuntament ha duit a terme diferents mesures referents als aparcaments, que segons la plataforma «no han tengut repercussió», els responsables han decidit canviar l’enfoc de la finalitat de la plataforma. Concretament, els responsables manifesten que a partir d’ara clamaran per «controlar l’afluència de gent en el municipi». Això s’hauria de fer, en primer lloc, controlant l’accés dels vehicles que cada dia omplen Sóller.

Així doncs, dimecres capvespre SOS Sóller convocà una reunió a Can Dulce, on acudiren una quarantena d’integrants. El motiu de la cita fou per informar de les mesures que l’Ajuntament ha començat a prendre i per pactar un nou full de ruta de la plataforma. Per una banda, algunes de les mesures preses per la Vila poden ser les d’habilitar que la targeta d’ORA sigui vàlida per aparcar en tots els pàrquings amb zona blava del municipi (i no tan sols en els assignats a la targeta), o que es creïn a partir de la setmana que ve places d’aparcament de zona verda, on tan sols podran aparcar els residents que tenguin les citades targetes. Els assistents comentaren que «aquestes mesures no serveixen per resoldre el problema que pateix Sóller».

Per això, els membres de la plataforma arribaren a la conclusió que el que necessita Sóller, més que crear més places d’aparcament, és «limitar l’entrada de tanta gent al municipi». Segons informen els responsables, «quan hem vist que amb les mesures preses fins ara no basten, hem decidit canviar l’enfoc del grup, demanant a partir d’ara que es controli l’accés desmesurat de vehicles i gent en el municipi».

Sobre les pròximes accions que tenen previstes, els portaveus de SOS Sóller expliquen que «en primer lloc, el que farem serà fer un manifest on expliquem totes les nostres demandes, per tal que totes les persones que s’han ficat dins la plataforma, que són més de mil, les puguin avaluar i donar o no el seu suport». Aquesta primera passa la volen fer perquè «a la reunió tan sols pogueren venir unes quaranta persones, i el que volem primer de tot és que tota la gent del grup s’assabenti bé dels nostres nous objectius». Una vegada fet aquest manifest i que la gent l’hagi pogut veure, la plataforma confirma que «després ja serà moment de començar a dur a terme alguna acció, com una manifestació, igual que fan en altres pobles, però primer volem que tothom sàpiga el que cercam».

Per altra banda, sobre el turisme massificat, comenten que «nosaltres no som ‘turismefòbics’, aquí sempre hi ha hagut turisme i s’hi ha viscut bé, però ara ja no, per això el que volem aconseguir és viure aquí però amb tranquil·litat, no com ara». Per altra banda, comenten que l’equip de feina de la plataforma ha crescut, ja que «han entrat 5 persones noves a l’equip de feina, i ara entre tots ens posarem a fer feina per fer aquest manifest, veure com reacciona la gent, i després preparar ja accions».

ORA els diumenges
Per altra banda, sobre l’ampliació d’ORA que la Vila anuncià la passada setmana, que recordem s’amplia als migdies i diumenges, la plataforma comenta que «nosaltres vàrem demanar que hi hagués ORA els migdies, perquè són les hores puntes on més gent entra en el municipi i, ja que no ens deixen lloc a nosaltres per aparcar, almenys que deixin doblers en el poble pagant l’ORA». La controvèrsia arriba amb el tema d’ORA els diumenges, sobre la que l’Ajuntament anuncià que «fou SOS Sóller qui ens demanà posar ORA els diumenges», però a qui la plataforma contradiu dient que «nosaltres tan sols demanarem ORA els migdies, dels diumenges no vàrem sol·licitar res».

De fet, aquesta ampliació d’ORA ha generat mal estar entre els treballadors de Sóller 2010, ja que membres de la plataforma comenten que «de manera extraoficial se’ns ha fet arribar el mal estar dels treballadors per l’ampliació d’ORA, perquè hauran de fer més hores de feina, i ens culpen a nosaltres per haver demanat l’ampliació els migdies, quan el problema deu ser que tenen males condicions laborals».

Front comú amb altres plataformes

Una altra de les idees que s’exposaren a la reunió fou la d’unificar esforços amb les altres plataformes. SOS Sóller estaria interessada a ajuntar-se amb SOS Veïnats i SOS Residents «per tal de fer front comú i abastar tots els temes que afecten Sóller plegats». Tot i que aquesta és una idea que sorgí dimecres, manifesten que la tenen molt present i que esperen que es pugui fer realitat «a mig o llarg plaç», comenten els responsables.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.