Setmanari d'informació local - 139 anys

Els no empadronats a Sóller podran també aparcar davant els guals

A més, cada unitat familiar podrà sol·licitar quatre targetes

L’Ajuntament de Sóller ha confirmat aquesta setmana que modifica l’Ordenança Municipal Reguladora de Guals. A partir d’ara, els propietaris d’un habitatge en el municipi, sense necessitat d’haver d’estar empadronats en ell, tendran l’oportunitat també d’aparcar davant el seu gual de manera gratuïta. Fins ara, i des que es posà en marxa la nova ordenança, tan sols ho podien fer els propietaris que sí que estaven empadronats a Sóller.

Recordem que l’Ajuntament posà en marxa a principis de l’any 2023 una nova ordenança que permetia els propietaris empadronats a la Vall aparcar davant els seus guals permanents. La nova normativa donà llicència als tenidors que paguen per tenir un reservat d’estacionament a deixar els seus vehicles davant el garatge, un cop que haguessin sol·licitat la llicència per a tal efecte.

Doncs un any i mig després d’haver-se posat en marxa aquesta ordenança, la Vila ha decidit modificar-la. Segons explica el regidor de Governació, Carlos Darder, «fins ara hi ha unes 200 unitats familiars que han demanat la targeta Gual de Regulació Especial (GARE), que permet aparcar davant les plaques del municipi». Tot i això, Darder conta que «hi ha una llista d’espera d’unes 100 persones, que no poden obtenir la targeta perquè no estan empadronades en el municipi». Per això, el regidor confirma que «hem decidit modificar l’ordenança perquè així aquestes 100 unitats familiars puguin també aprofitar l’ordenança que ajuda a oferir més places d’aparcament a la Vall». Així, ara hi haurà uns 300 guals que s’acolliran a la nova normativa, d’un total de 500 que la Policia Local, que és qui atorga les targetes, calculà que se’n podien beneficiar.

Quatre targetes per família
Un altre canvi que implica la modificació de l’ordenança és el del nombre de targetes per unitat familiar. Fins ara, cada unitat familiar en podia sol·licitar tres. Però a partir d’ara, s’oferirà la possibilitat que se sol·liciti una quarta targeta, destinada a les persones majors que tenguin un grau de dependència o, en conseqüència, a les persones encarregades de cuidar-les. Serà necessari presentar un informe que haurà de ser aprovat pels Serveis Socials, i no per la Policia Local.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.