Setmanari d'informació local - 139 anys

El Consell preveu dos aparcaments dissuasius a Desviament de 312 places

Un serà Can Tinet i l’altre es troba al costat de la benzinera

L’actual aparcament de Can Tinet està dotat d’ORA i el gestiona l’empresa Sóller 2010. | Paco Grancha - ARCHIVO

El Consell presentà dimecres un nou Pla d’Aparcaments Dissuasius a Mallorca per fomentar l’ús del transport públic. En el cas de Sóller s’han previst dos aparcaments a la carretera de Desviament i en sòl rústic que sumen un total de 312 places. En aquest cas es tracta, per una banda, del solar que l’Ajuntament ha habilitat a Can Tinet, el qual comptarà amb un total de 219 aparcaments.
Si bé aquest solar ja compta amb un espai per a vehicles, de moment només hi ha una marjada preparada com aparcament i que gestiona Sóller 2010. En el cas d’incloure’l dins la proposta del Consell, l’Ajuntament disposarà d’una segona marjada per ampliar els llocs de pàrquing. El segon aparcament, encara per condicionar, està situat en uns terrenys entre la benzinera i el Museu de Ciències. En aquest, està previst la creació de 93 places també utilitzades per a intercanvi modal.

El regidor de Mobilitat, Pep Porcel explicà que des de l’Ajuntament han valorat positivament la proposta «perquè d’aquesta manera els aparcaments es podran utilitzar tot l’any i no només vuit mesos com indica el decret llei del Govern». A més, el regidor mostrà la seva satisfacció per l’increment de places que proposa ara el Consell, «ja que l’anterior pla només preveia un total de 72 aparcaments per Sóller».
D’aquesta manera, les places per deixar els vehicles s’han ampliat considerablement, tot i que queda per detallar si els terrenys seran adquirits pel Consell o gestionats per Sóller 2010.
Val a dir que la institució insular compta amb una inversió de 30,9 milions d’euros per desenvolupar el Pla d’Aparcaments dissuasius a Mallorca que s’ubicaran prop de les estacions de transport públic amb l’objectiu de millorar la mobilitat viària.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.