Setmanari d'informació local - 139 anys

Centenars de veïnats s'han manifestat per reivindicar espais culturals

La marxa la va convocar la plataforma Defensora, nascuda després de l'esfondrament de l'històric teatre

Encapçalament de la marxa per la Cultura. | Irene Cabrer

Associacions culturals i veïnals, grups musicals i teatrals, i uns 300 sollerics han sortit avui diumenge a la manifestació reivindicativa convocada per la plataforma Defensora per reclamar més espais culturals i socials per a la ciutat, la reobertura dels que estan tancats, en alguns casos per manca de manteniment dels seus titulars públics, i també per recordar els ja desapareguts per motius urbanístics o que corren perill de sucumbir davant de la degradació per falta d'ajudes i de solucions.

La celebració d'aquesta Marxa per la Cultura havia estat convocada per l'anomenada Plataforma Defensora, nascuda arran de l'esfondrament del teatre del mateix nom, el setembre del 2023. Amb centenars de participants, unes 300, la marxa ha trasncorregut en un ambient festiu ha començat precisament al teatre Defensora amb un petit discurs pronunciat per Piquita Riera, molt coneguda membre del grup de teatre Corriola.

Riera ha graït la massiva participació i ha recordat que «aquesta marxa no s'hauria de celebrar al carrer sinó a l'interior de cadascun dels que veurem en aquest recorregut», cosa que majoritàriament ja no és possible. Al seu moment, «van ser refugis de la cultura al nostre poble i ara, o ja no existeixen o es troben en el pitjor estat de la seva història, ja sigui per estar en mans públiques que no han estat capaços de gestionar-los o davant un futur incert».

La marxa per la Cultura ha acabat fa prop d'una hora a Can Dulce, després que els marxants hagin passat també per la Fàbrica Nova; les Escolàpies o el Fantasio.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.