Setmanari d'informació local - 139 anys

L'Ajuntament proposa fer fill Il·lustre de Sóller al catedràtic solleric Albert Hauf

La iniciativa ha sorgit del Grup de Recerca i Estudis Sollerics

L'Ajuntament de Sóller proposa nomenar fill Il·lustre al catedràtic Albert. G. Hauf. Arran d'una iniciativa feta per part del Grup de Recerca i Estudis Sollerics (GRES), la vila vol reconèixer la trajectòria d'una de les figures més rellevants dins el món acadèmic de Sóller i per extensió de fora de Mallorca. El catedràtic que resideix a València, té una dilatada trajectòria com a filòleg, historiador de la literatura i acadèmic.

La Junta de Govern d'avui al matí ha aprovat per unanimitat la proposta de fer fill il·lustre de Sóller al catedràtic Albert Hauf. La regidora de Cultura, Antònia Frau, ha explicat que coincidí amb el GRES quan li feren la proposta. A part, ha expressat la seva felicitat per poder dur a terme aquest homenatge. Des d'aquest moment començaran els protocols d'honors i distincions perquè sigui il·lustre per la Fira o per Sant Bartomeu, la data encara no està fixada.

La seva carrera s'impulsà a partir de 1964 al 1987 quan fou professor al departament d’estudis hispànics de la Universitat de Cardiff (Gal·les), inicialment com a lector i posteriorment com a catedràtic, d’on el 1989 fou nomenat professor emèrit. Ja el 1987 guanyà la càtedra a la Universitat de València on desenvolupà la major i més destacada part de la seva obra. Hauf és un dels màxims especialistes mundials en literatura medieval catalana i provençal. Part de la seva obra l’ha dedicada a estudiar els clàssics de la literatura tardomedieval com Ramon Llull, Guillem de Torroella, Francesc d’Eiximenis o l’obra Tirant Lo Blanc de Joanot Martorell. Respecte al Tirant, n’és un dels principals coneixedors.

En l’àmbit més acadèmic, va presidir l'Associació Internacional de Llengua i Literatura Catalanes i, és -o ha estat- membre a més de la Junta directiva de l'Anglo-Catalan Society, de l'Institut d’Estudis Catalans, de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, de l’Estudi General Lul·lià, o de l’Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona. Entre d’altres, també ha format part del patronat de la Biblioteca Nacional de Madrid, del Patronat Mossèn Alcover, del jurat dels premis Octubre Joan Fuster d’assaig i dels Premios Nacionales de las Letras del Ministeri de Cultura espanyol. El 2007 rebé el Premi al millor investigador de la Universitat de València. Al mes de maig de 2023, l'Ajuntament de Sóller li va retre un homenatge a la sala Magna.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.