Les tres empreses que actualment es dediquen al sector agroalimentari de Sóller, mitjançant l’elaboració de confitures i altres productes, han decidit unir-se en una sola societat limitada amb la finalitat d’augmentar la producció i donar més sortida a la fruita de cultiu local, especialment taronges i llimones.
La Cooperativa de Sóller, Estel Nou i Fet a Sóller signaren ahir davant de notari la constitució de la nova empresa ‘Ses Marjades des del 1998 S.L.’. Segons ha explicat Miquel Gual, president de la Cooperativa, «la maquinària i la factoria continuarà sent la de la fàbrica de confitures del taller ocupacional Estel Nou, tot i que es preveu adquirir nova maquinària per optimitzar la producció, mentre que el producte procedirà de la Cooperativa i Fet a Sóller, l’empresa de Franz Kraus, garanteix més vendes».
Segons Gual, l’objectiu és «elaborar i comercialitzar anualment 150.000 pots de confitures, principalment de cítrics locals, suposant donar una major sortida al que els socis de la Cooperativa aporten i un major volum de vendes gràcies als canals de comercialització de Fet a Sóller». Al capdavant hi haurà l’enginyer agrònom i tècnic de producció vegetal, Lluc Crespí Roig. La societat s’ha constituït amb un capital inicial de 50.000 euros, amb una participació d’un 20% d’Estel Nou, i la resta a parts iguals entre les altres dues.