Setmanari d'informació local - 139 anys

Demanaran al Govern limitar la velocitat en la Reserva Marina de Sa Dragonera

Presentaran una moció en el pròxim ple de l'Ajuntament d'Andratx que instarà el Govern a limitar la velocitat de navegació en la Reserva Marina de Sa Dragonera.

Es pretén limitar la velocitat de les embarcacions que passin per Es Freu de Sant Elm i protegir l'ecosistema marí i terrestre de Sa Dragonera i Sant Elm. La velocitat màxima serà entre sis i deu nus. La limitació serà proposada pel Partit Popular en el ple del pròxim 25 de juliol.

Segons les dades de la plataforma Vesselfinder, 7.553 embarcacions amb Sistema d'Identificació Automàtica creuaren Es Freu de Sant Elm entre 2022 i 2023. Xifra que «es podria triplicar si es tenguessin en compte totes les embarcacions».

Cal destacar que el 82 per cent d'aquestes travessies es concentren en els mesos d'estiu i les conseqüències que signifiquen són negatius per la cura de l'ecosistema marí.

Per aquest motiu i amb la finalitat de garantir la seguretat de totes les persones i protegir els «fràgils ecosistemes marins» es proposarà instar el Govern a implementar aquesta regulació efectiva de la velocitat d'embarcacions en tota la Reserva Marina.





Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.