Setmanari d'informació local - 139 anys

Esporles impulsa mesures urgents per a garantir el subministrament d'aigua

61767

A causa de la manca de pluges i l'increment del consum d'aigua durant els mesos d'estiu, l'Ajuntament d'Esporles ha posat en marxa diverses restriccions per garantir el subministrament d'aigua. Des de l'Ajuntament expliquen que la captació del d'aquest recurs natural a Esporles ha disminuït progressivament, com és habitual en aquesta època de l'any.

Davant la necessitat de garantir el subministrament d'aigua per al consum humà i per a la higiene, l'Ajuntament d'Esporles ha implementat una sèrie de mesures restrictives seguint les indicacions del Pla de Gestió Sostenible de l'Aigua del municipi i del Servei Municipal d'Aigua.

L'Ajuntament ha informat que a partir d'ara, es prohibeix completament l'ús de l'aigua potable de la xarxa municipal per a les següents activitats:

1. Regar jardins, horts, arbres, zones verdes i esportives de caràcter privat, a excepció del reg amb aigües depurades.

2. Netejar vials, terrasses, patis o similars de caràcter privat, a excepció de les neteges realitzades amb aigües depurades.

3. Omplir o renovar tota mena de piscines d'ús privat.

4. Realitzar altres usos d'aigua de tipus ornamentals, d'oci i recreatius.

Aquestes mesures estaran en vigor fins a nou avís. A més, es demana a la ciutadania d'Esporles que adopti altres mesures per a la reducció del consum d'aigua.

L'Ajuntament revisarà puntualment l'estat dels nivells de l'aigua i, en funció de l'evolució de les reserves hídriques, s'incorporaran altres mesures de caràcter restrictiu, com ara talls temporals d'aigua.

Es sol·licita encaridament la col·laboració de tota la ciutadania per fer front a aquesta situació excepcional de sequera i garantir així el subministrament d'aigua necessari per a tothom.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.