Setmanari d'informació local - 139 anys

El president Galmés es reuneix amb el bisbe de Mallorca per a «cercar solucions temporals a la crisi migratòria que viu l’illa»

Aquest divendres el president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, i el conseller de Benestar Social, Guillermo Sánchez, s’han reunit amb el bisbe de Mallorca, Mons. Sebastià Taltavull, acompanat pel Vicari General, Mn. Josep Adrover, i l'ecònom diocesà Miquel Noguera per a «cercar vies de cooperació per a fer front a la crisi migratòria que pateix Mallorca».

Aquesta reunió es produeix després de la crida que va fer el president de l’IMAS, Guillermo Sánchez, a diferents institucions de l’illa, arran de les darreres arribades d'infants i adolescents no acompanyats a Mallorca.

El president del Consell ha agraït la resposta ràpida del Bisbat i la seva predisposició a col·laborar amb la cessió d’espais per a allotjar aquests menors. «Gràcies a la bona disposició del Bisbat de Mallorca, l’IMAS es posa en marxa, des d'avui mateix, per trobar espais que en ajudin a pal·liar, en part, la situació d'emergència que s'ha generat», ha declarat el president Galmés.

Per la seva part, el president de l’IMAS ha declarat: «La Direcció Insular de Centres i Programes d'Atenció Integral a la Infància i Adolescència treballa ja amb el Bisbat de Mallorca per avaluar els espais que aquesta institució pot oferir». També, ha agraït al Bisbat la seva resposta ràpida a la crida.

El bisbe de Mallorca ha manifestat «la disposició total del Bisbat de col·laborar amb el Consell de Mallorca, no sols en la cessió de determinats espais per allotjar-hi els menors arribats, sinó també treballar coordinadament amb la institució insular per fer seguiment, des de les entitats de l'Església, de les necessitats que aquestes persones nouvingudes puguin tenir». I ha recordat que «una de les missions més importants que la nostra església ens encomana de cara als migrants és acollir, protegir, promoure i integrar».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.