Setmanari d'informació local - 139 anys

ARCA demana una rectificació en les obres de la terrassa del Baluard

L'Associació per a la Revitalització dels Centres Antics (ARCA) ha demanat aquest dijous una «rectificació» en les obres de la terrassa del Baluard amb l'objectiu de negociar un nou projecte que sigui «respectuós i no invasiu» amb el patrimoni.

En una nota de premsa, ARCA ha advertit sobre la retirada dels murs que s'havien construït, tot i que, diuen, sospiten que «es vol tirar endavant un projecte molt similar a l'anterior», en el qual es contemplava la construcció d'un restaurant amb «un gran impacte visual».

En aquest sentit, han demanat al Govern, al Consell de Mallorca i a l'Ajuntament de Palma, membres del Patronat del Museu Es Baluard, que «replantegin» el tipus de terrassa a l'immoble per impedir la instal·lació i construcció d'elements que suposin una «apropiació» de l'espai públic.

Per això, han demanat «transparència i informació», ja que la ciutadania «té dret a saber què es fa a la seva ciutat amb suficient antelació i garanties».

A més, han recordat que es van recollir 300 signatures en dos dies contra la construcció del 'Beach club' a la Murada, subratllant que aquesta ràpida reacció va ser una «prova del cansament per la sobreexplotació i la pèrdua d'autenticitat» de la ciutat.

A imatge d'altres terrasses de la capital, han apuntat que hi hauria d'haver taules, cadires i algun para-sol al recinte, «res més», emparant-se en la normativa d'ocupació de la via pública de Palma, que, assenyalen, hauria d'aplicar-se en aquest cas.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.