Setmanari d'informació local - 139 anys

El Trot protagonitza el nou segell emès per Correus

61727

Correus ha posat en circulació un nou segell dedicat al 'trot balear', inclòs dins de la sèrie Euromed, que cada any tria un tema perquè els països inclosos en la Unió Postal pel Mediterrani presentin nous segells.

En aquesta edició, el tema triat ha estat els esports del Mediterrani, i Correus ha seleccionat les carreres de cavalls al trot com a representació de l'estat espanyol en aquesta categoria.

En un comunicat, l'empresa postal ha explicat que, a més del segell emès, Correus ha imprès un plec premium dirigit als col·leccionistes filatèlics i una targeta enter postal amb la imatge d'una de les curses celebrades a les Balears.

Aquesta modalitat esportiva està molt arrelada a les Illes i és considerada com a autòctona. La Federació Balear de Trot és l'entitat encarregada de la promoció, gestió, organització i regulació d'aquest tipus de curses.

A més, és l'única entitat oficialment reconeguda a l'Estat espanyol per a la representació i organització de les curses de trot a l'Estat espanyol, així com per representar i defensar els seus interessos.

Es tracta d'una activitat hípica que es desenvolupa a les Balears. Actualment, es competeix en els cinc hipòdroms de les illes: dos ubicats a Mallorca —Son Pardo a Palma i el de Manacor—, dos a Menorca —Maó i Torre del Ram de Ciutadella— i a l'Hipòdrom de Sant Rafel a Eivissa.

El trot és un esport centenari del qual s'han disputat competicions en altres territoris de l'Estat com Andalusia, Catalunya, Madrid o les Canàries.

La cursa de més prestigi és el Gran Premi Nacional, reservat per a potros i potrancas nacionals de tres anys d'edat, que es disputa anualment el tercer diumenge de maig a l'Hipòdrom de Son Pardo amb una dotació econòmica de 100.000 euros en premis.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.