Setmanari d'informació local - 139 anys

Segona convocatòria dels cursos de català per als professionals sanitaris de les Balears

61657

El Servei de Salut ha obert el termini d’inscripció per a la segona edició del Curs de català inicial per a personal sanitari, organitzat i elaborat conjuntament pel Servei de Salut de les Illes Balears i l’Institut d’Estudis Baleàrics, que s’impartirà en totes les àrees de salut.

Aquesta segona edició comptarà amb 240 places, que s’oferiran als professionals (60 a l’Hospital Universitari Son Espases; 60 a l’Hospital Universitari Son Llàtzer; 30 a l’Hospital Comarcal d’Inca; 30 a l’Hospital de Manacor; 30 a l’Hospital Mateu Orfila i 30 a l’Hospital Can Misses. Les classes seran presencials i s’impartiran del 24 de setembre al 17 de desembre de 2024 en tots els hospitals públics de les Illes Balears.

El curs, adreçat als professionals sanitaris i zeladors de tots els nivells assistencials amb escassos o nuls coneixements de català, està dissenyat i enfocat a les situacions comunicatives pròpies de l’àmbit sanitari. Tendrà una durada de 50 hores, en dues sessions setmanals de dues hores i s’impartirà de manera presencial, tot i que els alumnes que no puguin assistir a classe per motius laborals podran seguir les sessions telemàticament.

El certificat que s’obtindrà en aquest curs (d’aprofitament o d’assistència) es valorarà com a mèrit en els processos de provisió de places i en les borses de feina de totes les categories professionals sanitàries del Servei de Salut.

L’objectiu d’aquest cursos, que es perllongaran fins el 2027, és «promoure i garantir l’ús del català com a llengua oficial i pròpia de les Illes Balears, fer més assequible al personal del Servei de Salut l’accés al coneixement del català i aconseguir que l’empri progressivament com a llengua vehicular, per tal d’afavorir la comunicació amb els pacients».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.