Setmanari d'informació local - 139 anys

Habtur: «Ja n’hi ha prou dels atacs dels hotelers»

El sector del lloguer turístic s'ha reunit per a dir «ja n’hi ha prou dels atacs dels hotelers». Així ho ha explicat Habtur en un comunicat on han remarcat que dels 17,8 milions de turistes que reben les Illes Balears «només 2,06 s’allotgen a cases de lloguer turístic, mentre que 12,03 són turistes allotjats en hotels».

«Estam totalment d’acord en que es necessita un debat sosegat i amb dades reals», han assenyalat. Per això, han volgut donar aquestes dades:

  • «Els llits supletoris dels hotels no computen en el registre de places si es reporten a les estadístiques. Per això pots trobar estadístiques que donen més d’un 100% d’ocupació hotelera.
  • Les cases vacacionals s’han de llogar senceres i no poden allotjar menors addicionals de cap edat, mentre els hotels poden allotjar menors de 16 anys amb aquests llits supletoris.
  • El fet que les cases vacacionals es lloguin senceres fa que sempre hi hagi infraocupació, normalment hi ha un 65% d’ocupació a les cases (perquè una casa de 10 places pot estar ocupada per una família de 4, 5 o 6 membres només).
  • El percentatge de turistes allotjats a cases vacacionals a l’Estat espanyol representa un 8% damunt el total de turistes de l’Estat i un 15% de les pernoctacions.
  • El sector del lloguer turístic genera 2.000 milions d’euros d’efectes directes en l’economia balear i el 70% de la despesa es realitza fora de l’habitatge, al comerç de proximitat, restauració, cultura, etc.
  • L'activitat del sector del lloguer vacacional permet conservar el nostre patrimoni en mans dels mallorquins, menorquins, eivissencs i formenterencs».

De fet, comenten que «no podem aguantar més aquesta situació constant de fake news i desinformacions sobre el nostre sector. Si hem de ser seriosos, anem a ports i aeroport a registrar els viatgers on van, així sabrem no només quin és el volum de turistes que s’allotja a cada sector».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.