Setmanari d'informació local - 139 anys

El ministeri espanyol de l'Interior vol que les agències de viatges li passin les dades dels seus clients

61563

L'Agrupació Empresarial d'Agències de Viatges de les Balears (Aviba) ha protestat aquest divendres perquè el Ministeri espanyol de l'Interior els obliga, a partir d'octubre, a comunicar les dades de reserves d'allotjaments i lloguer de vehicles.

Aquesta novetat la va comunicar aquest dijous la confederació estatal a la qual està adscrita Aviba. Es tracta d'una mesura recollida en un Reial decret de 2021 emmarcada en la vigilància de seguretat davant possibles actes delictius o terroristes.

Des del primer d'octubre seran les agències de viatges, com a intermediàries, les qui hauran de realitzar aquesta comunicació prèvia al ministeri espanyol des del moment en el qual es produeix la reserva. Fins ara, aquesta obligació requeia directament als hotels, i no incloïa les reserves de lloguer de vehicles de motor.

Aviba considera «improcedent» que les agències de viatges hagin d'encarregar-se d'informar sobre aquestes dades. En un comunicat, ha raonat que les agències traslladen la informació a les empreses receptores «a fi que les reserves puguin perfeccionar-se o ampliar-se una vegada el client arribi al destí», i que «molt probablement» desconeixen algunes dades sobre el passatger en el moment de «contextualitzar» les reserves.

En aquest sentit, han qüestionat la utilitat de la mesura al mateix temps que han avisat que els manquen mitjans suficients per fer front a aquesta nova obligació: «La gran majoria d'agències de viatges són pimes i micro pimes, que es veuran totalment impedides a realitzar una integració tecnològica per a la comunicació màquina a màquina d'aquest gran volum de dades».

A més entenen que aquests processos de notificació podrien tenir un «efecte dissuasiu» en clients i turoperadors. Finalment han censurat que no s'hagi comptat amb la seva opinió i que queda patent «el total desconeixement de l'operativa real del sector».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.