Setmanari d'informació local - 139 anys

Yllanes i Mae de la Concha, entre els espiats per la 'policia patriòtica' de Rajoy

61505

La Unitat d'Afers Interns de la Policia espanyola ha informat el jutge de l'Audiència Nacional espanyola Santiago Pedraz, que examina si es varen fer investigacions extrajudicials a polítics de Podem per ordre de la cúpula del Ministeri de l'Interior, que durant els anys 2015 i 2016 es varen fer consultes a bases policials sobre 55 diputats d'aquesta formació.

El llistat de diputats sobre els quals es varen realitzar consultes indica que, almanco, 55 diputats electes a les eleccions de desembre de 2015 i de 2016 i que pertanyien a Podem, En Comú Podem, En Marea i Compromís -o a la coalició que varen formar- varen ser objecte de recerca en aquestes bases de la Policia espanyola.

Així, apareixen noms com Pablo Iglesias, exsecretari general de Podem, l'exministra d'Igualtat Irene Montero, l'actual secretària general de Podem, Ione Belarra, o l'actual ministra de Treball, Yolanda Díaz.

També apareixen noms com el del portaveu de Sumar al Congrés espanyol i fundador de Podem, Iñigo Errejón, qui va ser diputat per Compromís Joan Baldoví, l'exdiputada Carolina Bescansa o l'actual ministre de Drets Socials, Consum i Agenda 2030, Pablo Bustinduy.

De les Balears, trobam a la llista els noms de Juan Pedro Yllanes i Mae de la Concha, investigats quan varen ser elegits al Congrés espanyol a les eleccions del 2015. En el cas d'Yllanes, el seguiment va començar fins i tot abans, quan encara era jutge en exercici i va anunciar la seva candidatura per Podem. Segons s'ha donat a conèixer, se cercava informació que els pogués perjudicar.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.