Setmanari d'informació local - 139 anys

La plataforma Canviem el Rumb exigeix obrir una taula de negociació amb els ajuntaments d'Eivissa, els Consells d’Eivissa i Formentera i el Govern

61347

La plataforma d'entitats Canviem el Rumb ha exigit, aquest dissabte, la creació d'una taula de negociació amb les institucions competents per abordar de manera conjunta els desafiaments i amenaces que afronten les illes d'Eivissa i Formentera. Aquesta sol·licitud es produeix arran de la creixent preocupació davant els greus problemes que afecten Eivissa i Formentera, com el monocultiu turístic, les dificultats d’accés a l’habitatge, la crisi climàtica i mediambiental, la precarietat laboral i dels serveis públics: sanitat, educació i pensions.

Canviem el Rumb considera que aquests problemes van molt més enllà de la «massificació turística», són sistèmics i estructurals i afecten de manera transversal i molt especialment a la classe treballadora, a les persones joves i a les economies més empobrides. La plataforma apel·la a tots els agents implicats, des de les administracions públiques, els agents socials i les entitats socials a «formar-ne part activa i sumar-se al debat ciutadà». Per canalitzar les exigències de la ciutadania i dels col·lectius que s’hi adhereixin, la plataforma planteja la creació d'una taula de negociació permanent a la qual es puguin abordar de manera oberta, transparent i participativa les problemàtiques socials que pateixen les illes.

Aquesta taula de negociació hauria d'estar integrada pels cinc ajuntaments d'Eivissa, els Consells d'Eivissa i Formentera i el Govern, amb el personal tècnic necessari per portar a terme les decisions polítiques, d’una banda, i les persones que la plataforma Canviem el Rumb designi en assemblea, en representació de tots els col·lectius que s’han adherit al seu manifest. Canviem el Rumb aposta per «un diàleg propositiu que permeti trobar solucions efectives als problemes d'Eivissa i Formentera».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.