Setmanari d'informació local - 139 anys

Demanen al Govern que impulsi una campanya de foment i difusió dels drets lingüístics en l'àmbit sanitari

La Plataforma per la Llengua Illes Balears es va reunir amb la presidenta del Govern, Marga Prohens, i li va demanar que difongui una campanya en defensa dels drets lingüístics en l'àmbit sanitari, després d'haver eliminat que el català en sigui requisit.

El delegat de l'entitat a les Illes Balears, Ivan Solivellas, juntament amb Dídac Alcalà, responsable de l'oficina, i Marina Garcias, membre de l'executiva de l'entitat, es varen reunir amb la presidenta Prohens, en una audiència que també va comptar amb l'assistència del director de l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB), Llorenç Perelló. A la reunió varen parlar sobre el pla de segregació lingüística a les aules, promogut per PP-VOX, i sobre la necessitat de defensar els drets lingüístics dels ciutadans davant les darreres agressions denunciades, especialment en l'àmbit sanitari.

Conscients que el PP es va presentar a les eleccions amb el compromís de l'exempció del català en l'àmbit sanitari -una mesura que l'entitat rebutja-, la Plataforma per la Llengua ha demanat que s'impulsi una campanya de foment i difusió dels drets lingüístics orientada tant als pacients com al personal dels centres de salut i hospitals. «Es tracta d'informar-los amb cartells i anuncis i, a la vegada, poder formar els treballadors perquè adquireixin la necessària competència lingüística en català», han assenyalat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.