Setmanari d'informació local - 139 anys

Arriba la 53a edició dels Premis Octubre

28/10/2023. València, OCCC. 52 PREMIS OCTUBRE. Gala d'entrega de premis, amb premi a la delegació de TV3 al PV, i amb actuacions de La Maria, Sandra Monfort, Borja Penalba i Mireia Vives, Al Tall (homenatjats) i parlament final del president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonés. Els premiats són. Irene Tarrés (poesia), Paula Llorens (teatre), Neus Penalba (assaig), i Ferran Garcia-Oliver i Joan Duran (ex-aequo narrativa). Foto: ©PRATS i CAMPS

En un context polític advers per la llengua i la cultura catalanes al País Valencià, l'editorial Tres i Quatre ha convocat la 53a edició dels Premis Octubre. L’organització ha cregut convenient reafirmar la seva aposta per uns premis literaris que, d’ençà el 1972, «sempre han estat un revulsiu des del camp de les lletres».

De la mateixa manera que en les darreres edicions, es convoquen quatre premis diferents: el Premi Joan Fuster d’Assaig, el Premi Vicent Andrés Estellés de Poesia, el Premi Andròmina de Narrativa, i el Premi Pere Capellà de Teatre. El termini per a enviar obres queda obert fins el 6 de setembre (inclòs). Els guanyadors seran escollits pels respectius jurats el divendres 25 d’octubre, i el dissabte 26 d’octubre es faran els actes d’entrega a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània de València.

Aquest any els membres de cada jurat són:
-Premi Joan Fuster d’Assaig: Margarida Castellano, Francesc Montero i Pere Antoni Pons
-Premi Vicent Andrés Estellés de Poesia: Àngels Gregori, Roger Mas i Irene Mira
-Premi Andròmina de Narrativa: Ferran Garcia-Oliver, Jordi Marrugat i Anna Punsoda
-Premi Pere Capellà de Teatre: Francesc Foguet, Clàudia Serra i Aina Tur

Al llarg d’aquest mig segle els Premis Octubre han servit de plataforma de llançament i de consolidació d’una llarga llista de noms que han acabat esdevenint figures clau de la cultura catalana. De Carmelina Sánchez-Cutillas a Joan F. Mira, de Josep Piera a Isa Tròlec, de Joan Navarro a Dolors Bramon, de Josep-Vicent Marqués a Martí Domínguez.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.