Setmanari d'informació local - 139 anys

La Casa Reial espanyola defensa la distinció a l''Acadèmi de sa Llengo Baléà'

60823

La Casa Reial espanyola ha defensat que concedir el títol de 'Reial' a l''Acadèmi de sa Llengo Baléà' «no suposa necessàriament una identificació amb les activitats que hagi realitzat o en el futur promogui aquesta entitat» i ha lamentat «la confusió» que s'ha generat.

Després de l'aprovació d'una Proposició no de Llei (PNL) al Parlament, la Casa Reial ha afegit que de la lectura de la iniciativa se'n desprèn «una interpretació de la concessió totalment aliena a la intenció amb què s'atorga aquesta distinció».

A la iniciativa, impulsada per MÉS per Mallorca, es recordava que seguint l'Estatut d'Autonomia, la llengua pròpia de les Balears és el català i la UIB és l'única institució consultiva en matèria lingüística.

«No hi ha res en aquesta concessió que es pugui considerar contrari a les disposicions contingudes a l'article 4 de l'Estatut d'Autonomia», asseguren des de la Casa Reial espanyola. Una afirmació que xoca directament amb el secessionisme lingüístic que promou l'autodenominada 'Acadèmi' contrària a la unitat de la llengua catalana i defensora d'un idioma inventat que anomenen 'baléà'.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.