Setmanari d'informació local - 139 anys

La proposició per a derogar la Llei de Memòria Democràtica, a debat dimarts al Parlament

La previsible presa en consideració de la proposició, presentada pel partit d'extrema dreta VOX, per a derogar la Llei de Memòria Democràtica, és un dels múltiples temes que es debatran aquest dimarts, en el primer dels dos plens convocats aquesta setmana per part del Parlament.

Una proposició de llei, aquesta, que els grups de l'oposició al Parlament han criticat. «És un pas enrere injustificable i inacceptable», ha considerat el portaveu de MÉS, Lluís Apesteguia, qui ha posat èmfasi que gran part de l'articulat de la Llei va comptar amb el suport del PP. «Ho hauran d'explicar», ha apuntat.

En la mateixa línia, el portaveu del PSIB, Iago Negueruela, ha criticat que el PP «accepti ara l'agenda de VOX». «Dimarts que ve serà un dia molt trist per a la democràcia en conjunt», ha assenyalat.

Així mateix, la portaveu d'Unides Podem, Cristina Gómez, ha lamentat també que la derogació de la Llei és «un absolut retrocés» i que es vulneren drets que són «indiscutibles» per organismes internacionals.

Finalment, el portaveu del PP, Sebastià Sagreras, manté que la seva formació donarà suport a aquesta proposició de llei perquè «és un acord d'investidura signat amb VOX».

Concentració contra la derogació

Amb motiu de la imminent derogació de la Llei de Memòria i Reconeixement Democràtics, la Plataforma per la Memòria Democràtica ha convocat una concentració, a les 12.00 hores, davant del Parlament.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.