Setmanari d'informació local - 139 anys

L’IES Marratxí diu no a la guerra de Gaza

60305

L’IES Marratxí ens ha fet arribar aquesta imatge i el manifest que teniu a continuació per demostrar el rebuig del centre a totes les guerres i, en especial, a la de Gaza.

«EL PROFESSORAT DE L’IES MARRATXÍ DAVANT LA GUERRA A GAZA

Al llarg de la història, la humanitat en el seu conjunt hem provocat, hem participat i hem estat víctimes de multitud de guerres que han portat com a conseqüència misèria, patiments indescriptibles i milions de morts de persones innocents. Ara bé, després dels dos grans desastres que, durant el s. XX i en forma de dues guerres mundials, podia semblar que ja n’havíem après alguna cosa, de la nostra tendència secular a resoldre els problemes amb l’ús de la violència.

La creació de l’Organització de les Nacions Unides i la seva proclamació de la Declaració Universal de Drets Humans començava a posar les primeres pedres d’un camí que ens havia de confirmar, d’una vegada per totes, que som allò que sempre proclamam amb tant d’orgull: animals racionals. Però, una vegada més, ens trobem davant d’un conflicte que ens posa davant del mirall de la nostra naturaleza de primats i posa en dubte la nostra capacitat per resoldre els problemes des de la racionalitat i el diàleg.

A partir de informes d’Amnistia Internacional sabem que durant el darrer mig any, l'exèrcit israelià, en resposta als atacs del grup terrorista Hamàs del 7 d’octubre on, segons el Ministeri de Salut israelià, almenys 1.200 persones van perdre la vida i gairebé 3.500 van resultar ferides, ha atacat, bombardejat i massacrat la Franja de Gaza, inclosos hospitals, campaments de persones refugiades, mercats i moltes altres instal·lacions civils. Han mort més de 27.300 persones palestines, entre elles més de 7.000 nines i nins, i 66.000 més haurien resultat ferides. Per fugir d‟aquests atacs, almenys el 85% de la població s'ha desplaçat internament.

La privació deliberada d'aliments, aigua, atenció mèdica i ajuda humanitària per part d'Israel posen en perill la supervivència de totes les persones que estan atrapades a Gaza. Amnistia Internacional considera que hi ha proves irrefutables que aquestes pràctiques suposen crims de guerra.
No podem ser insensibles davant les imatges que ens arriben contínuament de destrucció i mort. Com a docents però, sobretot com a éssers humans, cal fer una aturada i una reflexió molt profunda.
En moments difícils com l’actual és quan tots girem la mirada cap a una educació construïda sobre les ensenyances del gran líder pacifista hindú, Mahatma Gandhi, que afirmava que no hi ha un camí per a la pau, sinó que la pau és el camí; una educació que posi èmfasi en el respecte absolut cap a la llibertat, la integritat física, la dignitat i la vida de les persones.

El professorat de l’IES Marratxí estem compromeses i compromesos en la defensa d’aquests valors fonamentals i consideram que és part de la nostra tasca educativa apostar decididament per la denúncia de les accions violentes que els ataquen i pretenen anihilar-los. Per això,
-manifestam la nostra confiança en el paper de l'educació i la seva contribución en la transmissió de valors humanistes i en la formació d’individus crítics i socialment responsables.
-fem una aposta decidida pel diàleg com a eina privilegiada per encarar la resolució de conflictes.
-demanam a les nostres autoritats polítiques que no abandonin cap de les vies diplomàtiques que tenen al seu abast.
-condemnam enèrgicament qualsevol tipus de violència, sigui quin sigui el seu origen i els seus propòsits.
-volem fer sentir la nostra veu per cridar, una vegada més: ATUREU LA
GUERRA. ATUREM TOTES LES GUERRES».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.