Setmanari d'informació local - 139 anys

[VÍDEO] «La derogació de la Llei de Memòria Democràtica és un cop contra la dignitat del nostre poble»

Aquest diumenge, milers de persones s'han concentrat al Parc de les Estacions de Palma per expressar el seu rebuig a la derogació de la Llei de Memòria Democràtica.

Maria Antònia Oliver, presidenta de Memòria de Mallorca, ha conduït aquest acte, i ha lamentat que «ara que les víctimes de la repressió començaven a tenir drets reconeguts, fent-nos tots i totes partícips de la democràcia, ara ens volen en tornar a treure». Oliver ha criticat en aquest sentit que, a més, «qui ens ho vol treure és un partit que es diu democràtic, el Partit Popular». «El Partit Popular ens vol treure la memòria i ens la vol treure perquè l'ha venuda a l'extrema dreta de VOX, que és el 13% d'un Parlament, una Cambra que va aprovar aquesta llei amb un ampli consens, també del PP», ha subratllat.

L'acte, que ha començat amb música interpretada per una violoncel·lista, ha comptat tot seguit amb la intervenció de cinc dones, familiars de víctimes de la Guerra Civil i el franquisme, que han donat unes pinzellades de l'exposició de motius de la Llei de Memòria Democràtica de les Balears.

L'escriptor Sebastià Alzamora ha llegit un manifest en què ha deixat clar que «sense memòria no hi ha democràcia».

Tot seguit podeu veure el vídeo resum de l'acte.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.