Setmanari d'informació local - 139 anys

El Pi demana a Europa que «el producte balear es faci íntegrament a les Balears»

60205

El candidat d’El Pi-Proposta per les Illes Balears al Parlament Europeu, Jordi Prunés, s’ha acostat fins a la primera mostra de tondre ovelles de Felanitx per a conèixer de primera mà les reivindicacions dels pagesos enfront d’Europa. «És necessari impulsar mesures perquè els productes balears es puguin fer íntegrament a les Balears», ha explicat Prunés.

«La llana que surt de les ovelles de les Illes ara ha de patir cap a Toledo per processar-la i després ha de tornar cap a les Illes per elaborar els productes. Això no és ni sostenible ni competitiu», assegura el candidat a les eleccions europees. «Europa ha d’entendre que el producte local de les Illes s’ha d’elaborar completament aquí. I, a més, ha d’entrar en els mercats locals perquè nosaltres mateixos puguem comprar producte d’aquí», remarca.

El candidat també ha recordat que pràcticament totes les directrius agràries, ramaderes i pesqueres provenen d’Europa. «Ni PP ni PSOE ha aconseguit bonificar les despeses dels pagesos de les illes. I això no ho podem consentir», explica. «A més, hi ha un excés de burocràcia per demanar ajudes, com les PAC. I sobretot, hem de tenir en compte el canvi climàtic i la sequera que patim per prendre mesures relacionades amb el sector», ha sentenciat el candidat.

El portaveu, Antoni Salas, i el vicepresident d’El Pi, Jaume Monserrat, juntament amb el candidat manacorí de les llistes europees, Tomeu Gomila, han acompanyat Prunés en aquesta mostra de tondre, la primera que es feia a Felanitx.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.