Setmanari d'informació local - 139 anys

Jaume Vicens, del Béns d'Avall, i Kiko Martorell, de Ca'n Boqueta, ambaixadors del producte de la Serra

Els xefs de la Vall han estat dos dels vuit reconeguts pel Consell de Mallorca

El Consell de Mallorca ha nomenat ambaixadors del producte de la Serra de Tramuntana a vuit xefs mallorquins, per la seva implicació en la promoció d'aquests aliments que provenen d'un territori difícil per al cultiu. L'acte institucional es va dur a terme a la finca pública de Galatzó, en el marc de la jornada gastronòmica De la terra a la cuina, organitzada a través del Consorci Serra de Tramuntana i en col·laboració amb l'associació Tramuntana XXI i l'Ajuntament de Calvià. Dos dels vuit xefs reconeguts són de la Vall: Jaume Vicens, del restaurant Béns d'Avall; i Kiko Martorell, de Ca'n Boqueta.

Els cuiners i cuineres van rebre aquest reconeixement de mans dels mateixos productors que durant el matí participaren en la jornada gastronòmica oferint tasts al centenar de persones que hi assistiren. L'acte fou presidit pel conseller de Presidència del Consell de Mallorca i vicepresident del Consorci Serra de Tramuntana, Antoni Fuster, director insular de Serra de Tramuntana, Antoni Solivellas, la tinenta d'alcalde de Calvià, Elisa Monserrat, i el president de Tramuntana XXI, Joe Holles.

Per a Fuster, una jornada d'aquestes característiques "és necessària per donar visibilitat als esforços que fem des del Consell de Mallorca en promocionar el Distintiu Serra de Tramuntana, una identificació per als productes elaborats dins del Patrimoni Mundial respectant la tradició, la cultura i l'entorn".

Domenic Amat, de Terra IóN, lliurà el reconeixement a Jaume Vicens, el xef de Béns d'Avall de Deià; Uta Werner, de Son Moragues, fou l'encarregada de distingir Kiko Martorell, el xef de Ca'n Boqueta de Sóller; Andreu Segura, de formatges Sa Cabreta, homenatjà Maria Solivellas, la xef de Ca na Toneta de Caimari; Miquel Gual de la Cooperativa de Sóller mostrà el seu agraïment a Jordi Cantó, cap de Sa Clastra a Es Capdellà; Sergio Vargas, de la Fundació Esment, lliurà el diploma a Andreu Segura, durant anys xef a Son Brull i, actualment, responsable del servei de degustació de Formatges Sa Cabreta; finalment, el vicepresident del Consorci Serra de Tramuntana, Antoni Fuster, lliurà el reconeixement a Cati Pons, dels Fogons de sa plaça de Bunyola i encarregada de cuinar l'arròs de carboner que tancà la jornada.

A més, també es nomenaren ambaixadors dos xefs que han excusat la seva absència per motius laborals, Marga Coll, del restaurant Miceli de Selva, i Santi Taura, màxim responsable de Dins, U Vicenç i U Mayor.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per nombre form-control, fa devers 22 hores
vUdS ZqrcW lPDUtCI ugzwPu jZnXsi lproFF
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente