Setmanari d'informació local - 139 anys

Els residents disposaran el 2025 d’una única targeta per aparcar

La Vila unificarà els tres distintius actuals amb la nova Ordenança

64755
SOLLER. ORA. Sóller tendrà ORA els migdies i els diumenges. La implantació de l’ORA els diumenges i migdies es fa per aconseguir una major rotació de vehicles. | P.G.

Els residents de Sóller disposaran a partir del 2025 d’una única targeta per aparcar a les zones ORA (blaves) i ZAR (verdes) del municipi. El nou distintiu s’anomenarà, tal com ha confirmat aquesta setmana el regidor de Governació i Vies Públiques, Carlos Darder, ‘Targeta Resident’. D’aquesta manera, s’eliminaran les tres targetes existents fins ara, que són les de poder aparcar a zones verdes, a pàrquings i les dels jubilats. I així, tal com recollirà la nova Ordenança que està preparant l’Ajuntament aquestes setmanes, els residents podran adquirir a les dependències de Sóller 2010 des de principis de 2025 l’únic distintiu que permetrà aparcar a totes les zones blaves i verdes.

Com ja informà aquest setmanari, l’Ajuntament confirmà la passada setmana que faria una modificació de l’Ordenança d’ORA. Els responsables de la Vila decidiren a principis d’estiu aplicar un pla de xoc fins al 31 d’octubre per donar més facilitats als residents a l’hora d’aparcar, que consistí en el fet que els sollerics i solleriques que disposassin de qualsevol de les tres targetes podien aparcar a totes les zones ORA i ZAR durant aquests mesos de més afluència de visitants. Posteriorment, confirmaren que aprovaren prorrogar aquest pla fins al 31 de desembre, alhora que decidiren que, durant aquests mesos que manquen fins a final d’any, prepararien una modificació de l’Ordenança per tal que aquesta permissivitat de poder aparcar amb qualsevol de les targetes a totes les zones blaves i verdes fos ja de manera permanent.

Finalment, tal com ha explicat aquesta setmana Darder, «el que farem per facilitar aquesta prorrogació indefinida referent als aparcaments serà unificar les tres targetes, eliminant-les, per crear-ne tan sols una que serveixi per a tothom i per a qualsevol zona». L’objectiu d’aquesta unificació, segons comenta el regidor, «és donar més facilitats als sollerics, que pensam sortiran beneficiats d’aquesta modificació de l’Ordenança».

Una targeta més econòmica

La unificació de les tres targetes, que fins ara tenien preus diferents, provocarà que el nou distintiu disposi d’un únic cost per a jubilats i no jubilats. Per això, Darder ha confirmat que en aquests moments estan duent a terme un estudi econòmic per veure quin serà el preu d’aquesta nova targeta per tal que «sigui un preu econòmic per a tots els residents».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.