Setmanari d'informació local - 139 anys

Creix la llista d’espera per obtenir plaça a la residència

El PSOE denuncia que hi ha 35 persones sol·licitants per a la llar i 12 per al centre de dia

Les obres han començat aquesta setmana. | Irene Cabrer

La llista d’espera per tenir plaça a la residència o al centre de dia a Sóller ha augmentat respecte de l’any passat. Pel que fa a les persones que esperen una plaça de residència en l’actualitat són 35, mentre al mateix període de l’any passat n’eren 27. Les dades referents a usuaris que esperen assistència a un centre de dia són una mica millors, però de les 10 que esperaven un lloc l’any 2023, el 2024 ja són 12 les persones que necessiten una plaça en un centre d’estades diürnes.
Aquestes xifres, extretes de la Conselleria de Família i Afers Socials, han estat denunciades pels socialistes. Asseguren que les dades «indiquen que en general tots els indicadors han empitjorat respecte de l’any passat». No només pel que fa a les llistes d’espera, sinó també a la resta de Serveis Socials de Sóller com són l’assistència domiciliària; la teleassistència i les persones en llista d’espera per les places de centre de dia o llar d’ancians.

A més de les dades facilitades anteriorment, el PSOE assegura que el servei de teleassistència és el que es troba en pitjors condicions. «Si l’any passat no hi havia cap persona esperant aquest servei, enguany hi ha 32 persones», explicà el portaveu, Jaume Mateu. En aquest cas es tracta d’usuaris que esperen una atenció de 24 hores al dia al seu domicili mitjançant una línia telefònica. En el cas del servei d’ajuda a domicili ara hi ha 34 persones en llista d’espera, mentre que l’any passat «només n’hi havia 9», sentencià.
En general, per tant, la situació dels usuaris que estan en llista d’espera s’han agreujat. Els socialistes argumenten que el canvi de tendència s’ha produït pel canvi de govern «ens preocupa que no s’hagi mantingut el nivell de feina de l’anterior legislatura, perquè de cada vegada hi ha més gent que necessita aquest tipus de serveis», apuntà Mateu.

Les declaracions arriben just la setmana que han començat les obres a l’antic escorxador i on s’ha de construir el centre de dia. Des del PSOE consideren que la feina del PP «a Sóller no s’ha notat durant 4 anys a l’hora de millorar l’ajuda a la dependència ni domiciliària ni la resta de serveis», en tant que, «ara que hi ha recursos econòmics del Govern, Consell i Ajuntament notam que el servei d’assistència es va deteriorant».
Cal recordar que la construcció del centre de dia a les dependències de l’antic Escorxador prové d’un conveni signat al mes de novembre de 1998, durant la legislatura del pacte d’esquerres. «Amb l’entrada del PP i Seny es va aturar i gràcies a la pressió social i la plataforma s’aconseguí reactivar el projecte i convèncer l’Ajuntament d’aquesta necessitat», digué Mateu. Tot i que s’alegren de l’inici de les obres del centre d’estades diürnes, els socialistes de la Vall denuncien que «no hi ha cap previsió del model de gestió ni de quin equipament tendrà per funcionar» el centre. Així mateix, recorden que el PP «va prometre dos centres de dia i ampliar la residència i comprovam que no ha estat així».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.