Setmanari d'informació local - 139 anys

ARCA lliura diplomes als seus socis d'honor

59619

L'Associació per a Revitalització dels Centres Antics (ARCA) ha celebrat el lliurament de diplomes als seus socis d'honor 2023 i 2024, en un acte aquest dijous en el Museu de Mallorca.
ARCA ha informat que Maribel Bennàssar Casanova, sòcia d'honor de l'entitat 2023, va agrair la distinció detallant els anys de treball que ha invertit a recuperar la memòria de la tasca del seu padrí, Gaspar Bennàssar, arquitecte al qual sense entendre perquè, no li atribuïen l'autoria d'edificis que ella ha constatat. A més, Bennàssar Casanova va lloar el suport que ARCA sempre li ha donat.

Cels Calviño Andreu, soci d'honor d'ARCA 2024, al costat del seu company Joan Clar Monserrat (a títol pòstum), va explicar en el seu nom i en el d'aquest, «que tristament, ja no és amb nosaltres», els anys de recerca sobre el treball de pedra en sec, de la Part Forana, especialment de Llucmajor, però també de Campos i altres municipis, segons ha comunicat ARCA. Un treball «impagable», segons l'entitat, del qual queda el testimoniatge en publicacions i en la participació en jornades i Congressos.

Igualment, una emocionada Carme Arbós va recordar el tarannà del seu marit, Joan Clar, un home «tímid, constant, a qui li agradava arribar a conèixer els detalls d'aquella terra que tant estimava». «Gràcies a ell sabem moltes dades de toponímia que sense la seva constància no tendríem», segons ARCA.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.