Setmanari d'informació local - 139 anys

Arranca la temporada de foguerons de Sant Antoni

Torrades, gloses i dimonis són els protagonistes d’aquests dies a la Vall

Avui és Sant Antoni, festa grossa a Mallorca, dies de foguerons, torrades i beneïdes i foguerons.
Ahir vespre, i amb la mirada sempre posada al cel i amb alguna gota que s’escapà, Sóller celebrà la revetlla de Sant Antoni.

Prèviament, desfilaren els dimonis de l’Estol de Tramuntana, per després, a les vuit del vespre, els Esclatabutzes procediren a l’encesa del foc amb una mica d’espectacle de foc, un fogueró que ajudà a encalentir una mica la gent present en un fred vespre.

Seguidament, els Xeremiers de Sóller primer i l’Estol de Tramuntana després, amenitzaren la vetllada mentre la gent torrava i sopava. Molts regidors es posaren a servir pa, oli, tomàtiga i vi, mentre l’Agrupament Escolta es cuidava de vendre la carn i embotits per treure uns doblers pels seus campaments i les escoles coques pels seus viatges d’estudis.

Tambè Fornalutx i Deià celebraren els seus foguerons.

La Cooperativa Sant Bartomeu va ser la primera en encendre el seu dissabte passat, per presentar l’oli novell. Els Esclatabutzes s’encarregaren de l’encesa a les vuit del vespre, davant la nombrosa gent que s’hi va donar cita.

Tot seguit, mentre la gent torrava una representació dels Xeremiers de Sóller primer, després Aires Sollerics, amb una animada ballada popular, i la música de Blues i Altres Herbes i el Dj Toni Socias, amenitzaren la vetllada.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.