Setmanari d'informació local - 139 anys

Nadal: «Som partidaris de no posar noms als edificis públics»

El batle es justifica per no donar el nom de Maria Mayol a l’escoleta

69283
SOLLER - ENTREVISTAS - Miquel Nadal Vaquer ● Batle de Sóller. | I.C.

Continuen les reaccions entorn de la figura de Maria Mayol. Després que la setmana passada el PP i el regidor no adscrit, Pep Porcel, rebutgessin posar el nom de la filla il·lustre de Sóller a l’escoleta municipal, el batle, Miquel Nadal justificà dimarts la postura de l’equip de govern expressant que «no és que no vulguem posar el seu nom perquè fos socialista i republicana, sinó perquè som partidaris de no posar noms als edificis públics».

Així mateix, Nadal reconeix que «no ho vam matisar bé». El cert és que el rebuig de la moció presentada per Més generà controvèrsia i polèmica, però «així com en certa ocasió no vam canviar el nom de Son Angelats per Joan Lluís Pons, Jordi Ramon o altres esportistes destacats, consideram que Maria Mayol ja compta amb un passatge i ja té el màxim reconeixement com a filla il·lustre», digué. Per tant, Nadal argumenta ara que la negativa a posar un nom a l’escoleta «no és per les seves idees».

No obstant això, les mostres a favor de la proposta de Més no s’han fet esperar. En contra del que defensa el PP i Pep Porcel, el Grup de Recerca i Estudis Sollerics (GRES) ha qualificat «d’encertada la proposta de posar el nom de Maria Mayol a una escola per la seva rellevància dins el món educatiu local, més enllà de l’afiliació política». Els integrants del GRES, com a grup d’investigadors, recorden que fou nomenada filla il·lustre el 1992 amb els vots favorables també del PP d’aleshores i han escrit una carta indicant la trajectòria de Maria Mayol com a figura important per la cultura de l’època; com a primera candidata a diputada per Mallorca o com fundadora del Foment de Cultura de la Dona.

En aquest sentit, aquesta darrera entitat, que l’any que ve complirà 100 anys, reivindica també posar en valor la figura de Maria Mayol que dedicà la seva vida a «l’educació i l’empoderament de les dones en un moment difícil per elles». Per això, ambdues entitats socials i culturals coincideixen a dir que «reconèixer la filla il·lustre és un acte de justícia històrica i de memòria».

El doctor en Història Medieval, Plàcid Pérez dedicà la xerrada de dimecres a Maria Mayol i qualificà «d’atac inacceptable a la llibertat de pensament la postura de PP i Porcel», després d’explicar que el batle l’havia telefonat per les seves declaracions.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per nombre form-control, fa 6 dies
jDVlJaYP EqXbo HHDBX Ewd
Per nombre form-control, fa 6 dies
qweFyeXA okel fmRyMU kAeV OSUUO
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente