Setmanari d'informació local - 139 anys

El Pi i Seny reclamen junts al Consell que arregli la Torre Picada per obrir-la al públic

La moció es debatrà al ple de la institució insular dijous

Jaume Bestard, Antoni Salas, Sebastià Aguiló i Magdalena Vives avui matí. | Irene Cabrer

Proposta per les Illes Balears (Pi) i el partit independent, Seny i Sentit han presentat una moció perquè el Consell de Mallorca restauri i conservi la Torre Picada, ara propietat de la institució insular. A la proposta que es debatrà en sessió plenària dijous, ambdós partits reclamen que el Consell repari els desperfectes de la talaia per tal que es pugui visitar en total seguretat el monument que ara és de titularitat pública. En una roda de premsa celebrada avui als terrenys públics, els consellers insulars Antoni Salas i Magdalena Vives i els portaveus de la formació municipal del Pi, Jaume Bestard, i de Seny i Sentit, Sebastià Aguiló han col·laborat "perquè la institució insular no deixi perdre aquest indret tan emblemàtic del Port de Sóller".

La moció que Seny i Sentit ja va presentar a l'Ajuntament ara arriba al Consell perquè «és una pena el seu deteriorament i que el Consell la deixi caure», ha explicat Aguiló. El regidor assegura que «fa molt de temps que la Torre Picada és propietat del Consell i ara com ara no s'ha fet cap actuació per part seva. Hi ha moltes escoles i col·lectis interessats a visitar-la, però aquesta no reuneix els mínims elements de seguretat per poder visitar-la», explica.

Per part seva, el portaveu d'El Pi Sóller, Jaume Bestard, ha recalcat que aquest és un clar exemple de deixadesa per part de l'Ajuntament de Sóller i del Consell de Mallorca. «El patrimoni és molt important, s'ha de fer feina per conservar-lo i crear unes partides pressupostàries importants pel seu manteniment», insisteix, després que la setmana passada ja demanà al plenari per l'estat del catàleg de patrimoni local.

Per acabar, el conseller portaveu d'El Pi, Antoni Salas, ha destacat la importància de la col·laboració entre ambdues formacions. «Aquesta plataforma de feina i cooperació entre partits és positiva i si a la vegada ajudam a millorar el patrimoni, en aquest cas de Sóller, i afavorir la seva recuperació, la seva conservació i la seguretat per als visitants, és un doble guany i, per tant, nosaltres també estarem oberts a fer aquest tipus de col·laboracions», ha assegurat el conseller Salas.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.