Setmanari d'informació local - 139 anys

El Defensora tendrà un aforament per a 270 persones

L’Ajuntament presentà l’avantprojecte redactat per tècnics externs

Una de les imatges que representen com serà el futur teatre Defensora, que serà aixecat amb una nova estructura.

El teatre Defensora tendrà una capacitat d’aforament per unes 270 persones. Aquesta és la xifra que manegen els tècnics municipals després de presentar el projecte també als integrants de la Plataforma Defensora. Tal com ja avançà aquest setmanari, el teatre tendrà la caixa escènica més ampla i les butaques seran fixes.
Pel que fa a l’estructura, se n’aixecarà una de nova per reforçar tot el perímetre de l’edifici i es redistribuiran les sales que plantejava l’anterior projecte. D’aquesta manera, es manté una sala per la Junta del Defensora Sollerense, però en una altra banda i es modifiquen els camerinos i serveis. Val a dir que des de l’equip tècnic es proposà que el Defensora servís només com a teatre o auditori i no com espai polivalent.

Des de la plataforma ciutadana es mostraren satisfets «perquè l’avantprojecte respon a criteris i no a una decisió política». Consideren que és molt complet «i que dona solucions als problemes estructurals de l’edifici». Cal recordar que d’ençà que va caure el teatre dia 5 de setembre de 2023 es destinà una partida del romanent pel desenrunament, però també per l’elaboració d’un nou projecte arquitectònic. Aquestes bases s’han elaborat amb la participació d’un equip tècnic extern format per un escenògraf; un arquitecte expert en teatres; un equip d’enginyeria i un consultor acústic, els quals han estat coordinats per tècnics municipals.

El regidor de Patrimoni, Juan A. Lorente explicà que la propera passa «és llevar les bastides del carrer i traslladar-les a l’interior de la façana, per poder continuar fent feina», una actuació que confia finançar amb els diners del romanent. Després, «cercarem finançament per poder licitar un projecte i la reconstrucció», tot i que encara no està calculat el cost ni de la redacció del projecte ni de les obres de reconstrucció.

Segona assemblea
Després de la presentació de l’avantprojecte a la plataforma Defensora, des del col·lectiu han anunciat que convocaran una segona assemblea «per recollir propostes que després exposarem als tècnics». En la reunió, que s’ha previst per al proper dimarts, dia 30 de juliol, la plataforma confia amb la participació també d’un representant de les entitats culturals, una federació que encara està en vies de constituir-se.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.