Setmanari d'informació local - 138 anys

El Defensora va caure perquè no s’avaluà bé l’estat de l’estructura

L’informe del pèrit extern «servirà per depurar responsabilitats»

SOLLER. PATRIMONIO. El teatro Defensora de Sóller queda en ruinas al derrumbarse su tejado. La caída de una pared en mal estado provoca el colapso del edificio, que llevaba años de problemática reforma. El suceso crea mucha alarma y el alcalde se compromete a reedificarlo sin tener aún la valoración de los daños. | Lluc Garcia

Després de complir-se set mesos del col·lapse del teatre Defensora, l’Ajuntament disposa ja de l’informe definitiu del pèrit extern que havia d’avaluar les causes de l’esbucament de la teulada. En resum, segons ha informat la regidora d’Urbanisme i Obres, Esther Alfonso, l’edifici va caure «perquè el gabinet d’arquitectura de Madrid que redactà el nou projecte no avaluà correctament l’estat de l’estructura anterior», explicà.

Tot i que l’equip de govern ha de revisar el text amb els advocats per determinar com procedir, la regidora comentà «que ens servirà per depurar responsabilitats, perquè l’informe indica que sembla que no es van prendre les mesures oportunes i no es donà prou importància a l’estructura anterior del teatre», digué. Amb tot, l’equip de govern ha d’estudiar el text amb els advocats i també «ho presentarem també als grups de l’oposició. Després decidirem com actuar», afirmà.

D’altra banda, la conclusió de l’informe ha coincidit amb el final de les tasques de desenrunament. Aquesta setmana s’han donat per finalitzats aquests treballs i ara es fa feina amb la redacció del nou projecte que servirà per construir una nova estructura per al Defensora.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Albert, fa 7 dies
I jo que pensava que era a conseqüència de la llei de la gravetat. Sincerament, crec que falta més d'un teatre per fer la catharsi necessària per pahir tot aquest enderroc públic i cultural, encara que ben mirat, tenim un bon Circ a l'Ajuntament, amb espectacle de Teresetes Incloses ...
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente