Setmanari d'informació local - 139 anys

Més de 16.000 mallorquins es desplaçaran a Menorca per viure les festes de Sant Joan

Uns 16.000 mallorquins es desplaçaran a Menorca per a gaudir de les festes de Sant Joan 2024. Uns 12.500 aproximadament, ho faran en ferri i devers 3.600, en avió. Aquest dissabte serà el de més desplaçaments del cap de setmana llarg.

Així ho ha indicat aquest divendres en declaracions a Europa Press el president de l'Agrupació Empresarial d'Agències de Viatges de Balears (Aviba), Pedro Fiol, qui ha remarcat que, tenint en compte només els trasllats en ferri, les xifres són lleugerament inferiors a les de l'any passat, quan es varen comptabilitzar uns 15.000 desplaçaments de residents a Mallorca.

«No arribam a les xifres de l'any passat», ha recalcat Fiol, qui, no obstant això, ha fet també referència a les reserves d'última hora, que podrien incrementar la xifra final.

En referència al perfil de mallorquins que es traslladen a Menorca, ha assenyalat que el principal és un target d'entre 17 i 24 anys, ja que és una festa que «cala molt» en persones joves. I el percentatge de repetidors d'enguany és del 20 per cent, segons ha agregat.

Finalment, Fiol ha assenyalat que es transporten pocs vehicles comparativament al volum de persones que es desplacen, ja que en aquestes dates la mobilitat «queda molt reduïda» i la gran majoria de persones que va a Sant Joan acudeix a peu o en transport públic.

Cal ressaltar que a aquestes xifres de mallorquins desplaçats no inclouen a persones que es traslladin a l'illa veïna amb vaixell propi, el número de la qual pot rondar enguany les 500 persones.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.