Setmanari d'informació local - 139 anys

Condemnat a 12 anys de presó un home per una violació mitjançant submissió química a Palma

L'Audiència Provincial de les Balears ha condemnat a 12 anys de presó un home per una violació mitjançant submissió química a Palma, el febrer del 2023 després de conèixer la víctima en un local d'oci.

La sentència considera provat que l'acusat, de 39 anys, va entaular conversa en un pub de Palma amb la víctima, que feia hores que prenia alcohol, i la va convidar a continuar bevent. Dins del local, segons la sentència, va afegir a la beguda dos fàrmacs amb efectes somnífers i hipnòtics amb l'objectiu d'anul·lar la seva voluntat per a violar-la.

Després d'esperar que fessin efecte, va insistir a acompanyar-la al seu domicili i allà la va violar. Al matí la dona va aconseguir que marxés de casa seva. Les substàncies químiques al seu organisme varen ser detectades mitjançant una anàlisi d'orina.

A més del testimoni de la dona, la sentència de l'Audiència es recolza en altres declaracions de testimonis. Varen ratificar al judici l'estat de la denunciant quan va marxar del local amb l'agressor, així com la manca d'interès de la dona cap a aquell. El tribunal també subratlla que l'anàlisi d'orina constitueix una prova objectiva que demostra que va ser drogada amb substàncies que anul·laven la voluntat.

A més de la pena de presó, l'Audiència imposa una pena de vuit anys de llibertat vigilada i 20 anys d'inhabilitació per a treballar amb menors, així com una ordre d'allunyament a favor de la víctima. A més, l'acusat haurà d'indemnitzar amb 25.000 euros la denunciant, que ha estat assistida en el procés pel lletrat Gaspar Oliver.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.