Setmanari d'informació local - 138 anys

L’església del Port estrena diumenge un nou retaule

També es presentarà el llibre de la història d’aquesta parròquia

El bisbe, Sebastià Taltavull, beneirà diumenge el nou retaule que llueix a l’església de Sant Ramon de Penyafort. L’obra s’ha instal·lat a la parròquia del Port després del seu trasllat des de la capella de les Escolàpies arran d’una cessió que va fer l’Ajuntament a la Comunitat de Cristians de la Vall de Sóller. Durant l’acte d’inauguració també es presentarà el llibre dedicat a la «Història de l’església del Port de Sóller», obra del solleric i autor d’altres publicacions relacionades amb el patrimoni religiós, Josep A. Morell.

El retaule es va començar a desmuntar al mes de juliol de l’any passat. Les peces es desmuntaren una per una pel mestre artesà solleric Fabià Acosta que posteriorment dugué a terme un procés de rehabilitació i restauració del retaule neogòtic. En el trasllat i la instal·lació del bé patrimonial han participat l’empresa de construcció JAM; el pintor Bartomeu Gelabert i l’electricista Xisco Hernández. Segons informà la Parròquia, les despeses de trasllat i desmuntatge de les peces i la instal·lació a l’església del Port han tengut un cost de 28.534 euros, unes despeses que inclouen també la nova il·luminació del retaule i que s’han finançat des de la Parròquia de Sant Bartomeu.

Història

El retaule que s’inaugura diumenge data de 1882, quan es beneí i col·locà a la capella de les Escolàpies de Sóller. La peça que s’exposarà a l’església del Port és d’estil neogòtic. La part inferior del retaule està decorat amb imatges del pintor solleric i Fill Il·lustre Cristòfol Pizá i el disseny del retaule complet és de Bartomeu Ferrà, qui va ser mestre d’obres, arqueòleg i escriptor. El decorat fou obra del pintor Pere Llorenç.

La peça és de fusta policromada i estil neogòtic. Destaca el color daurat del fons i el blau lligat a la tradició del culte a Maria. Al carrer central hi ha una talla policromada de la Puríssima i als laterals, les figures de Sant Josep de Calassanç, patró de les Escoles Pies (costat esquerre) i de Sant Josep Obrer (costat dret).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.