Setmanari d'informació local - 139 anys

Un refugi climàtic per a Ses Marjades

La regidora d’Educació, Andrea Pomar, presentà ahir el projecte pioner a Sóller davant la direcció del centre i a les famílies

Imatge del projecte de com quedarà el pati de Ses Marjades.

El pati del CEIP Ses Marjades comptarà amb el primer refugi climàtic projectat a Sóller. Aquest espai exterior patirà una transformació i es convertirà en un espai amb més verd i més ombres i que és més «una intervenció de paisatgisme que no una obra». En concret, l’actuació anirà destinada a la substitució de l’actual paviment per altres solucions més sostenibles que filtrin l’aigua de la pluja alhora que contribueixin a disminuir l’efecte de l’illa de calor dins l’espai.

També, s’aposta per un ús més eficient de l’aigua, amb nous sistemes de filtració per mantenir la zona verda. Per exemple, es recuperarà un antic aljub, que s’ha incorporat al projecte i s’obriran nous escocells per deixar respirar les soques dels arbres i s’aixecarà tot el paviment del pati que es renovarà per un de més esponjós.
Amb els enderrocs es construirà al fons del pati una zona de marjades, per la qual cosa el residu del paviment es reutilitzarà per crear aquest altre espai verd.

La regidora d’Educació, Andrea Pomar presentà ahir el projecte davant la direcció del centre i les famílies a la Sala Magna de l’Ajuntament. La remodelació compta amb una dotació de 175.000 euros que ha concedit la Conselleria d’Empresa, Ocupació i Energia del Govern i té un termini d’execució de nou mesos.
Cal recordar que Més per Sóller ja reclama des de fa anys la instal·lació d’ombres als patis i la creació d’espais verds per combatre els efectes del canvi climàtic.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.