Setmanari d'informació local - 139 anys

Veïnats de Santa Catalina volen que s’elimini un terç de terrasses

Reclamen la mateixa limitació que es dona el carrer Gran Via

La barriada fa anys que es queixa de l’ocupació de la via pública. | Lluc Garcia - LL. GARCIA

«Volem que Santa Catalina tengui el mateix tractament que el carrer Gran Via». Aquest és el clam que fan els veïnats de Santa Catalina, al Port, després que el ple de la setmana passada aprovàs la nova ordenança d’ocupació de la via pública. La norma fa una excepció per al carrer que ha estat totalment renovat durant els dos darrers anys i impedeix la instal·lació de terrasses, per la qual cosa els residents de la zona del Port, han instant l’Ajuntament a que per a l’any que ve llevi un terç de les terrasses als negocis que ocupen el carrer de sant Ramon amb l’objectiu de millorar la convivència dels veïnats.

Entre d’altres peticions que presentaran en forma d’al·legació al text, l’agrupació veïnal vol que l’equip de govern elimini definitivament la moratòria que protegeix el barri d’obrir més negocis. Ho demanen però amb la intenció que l’Ajuntament aprovi una ordenança definitiva que prohibeixi definitivament l’obertura de nous establiments, ja que qualifiquen la zona de «tensionada».

Dins el plec d’al·legacions també volen incloure un sistema de sancions per a les olors i renous que pateixen a diari «i no només per l’ocupació». Per això, reclamen que l’Ajuntament, «que és qui ha de regular els carrers i les vies públiques» la instal·lació de sonòmetres a les zones tensionades per avaluar els decibels «d’unes terrasses que estan molt a prop dels habitatges on vivim».
El batle, Miquel Nadal insistí en què «continuarem amb la moratòria i no modificarem el Pla General perquè s’instal·lin més terrasses» i reconegué el malestar dels veïnats. Tot i això, «exigir la reducció de terrasses i que quedin quasi a la meitat és complicat», digué.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.