Setmanari d'informació local - 139 anys

El Govern deixa posar plaques solars a teulada en Horts i Tarongers

El Govern ha autoritzat la instal·lació de plaques solars damunt teulada en Horts i Tarongers. L’Ajuntament ha estat informat que la proposta que presentà l’anterior regidora d’Urbanisme i Obres, Esther Alfonso a la consulta prèvia a l’aprovació inicial de la llei d’urbanisme de les Illes Balears s’ha acceptat. D’aquesta manera, s’obre la porta a què els propietaris d’immobles que vulguin instal·lar plaques fotovoltaiques sobre teulada, ho podran fer.

Les sol·licituds ja es poden demanar al departament d'Obre si Urbanisme sol·licitant un permís d'obra menor, ja que aquesta àrea regida per un pla especial, comptarà amb la mateixa aplicació que els habitatges situats en sòl urbà.
D’aquesta manera es facilitaria la instal·lació d’aquest tipus de panells sobre la teulada de les cases, després que en altres legislatures s’hagi intentat sense tenir èxit.

Cal recordar que la darrera negativa va venir per part del Consell qui no permetia la instal·lació de plaques solars damunt teulada a la zona d’Horts i Tarongers fins que l’Ajuntament no modificàs el Pla Especial aprovat el 2011 que protegeix aquesta àrea de Sóller.
La zona declarada com a Horts i Tarongers és una de les àrees més poblades del municipi i on actualment la col·locació de panells fotovoltaics a les cobertes inclinades està totalment prohibida.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.