Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell requereix un nou projecte a la propietat de la Fàbrica Nova

Patrimoni demana una descripció detallada de la intervenció

59157
Estat actual de l’edifici de la Fàbrica Nova. | Irene Cabrer

La comissió de Patrimoni del Consell va suspendre les actuacions previstes a la Fàbrica Nova i demana a la propietat que rectifiqui el projecte de consolidació de la Fàbrica Nova. En concret, la institució insular demana una descripció més detallada de les intervencions previstes al projecte de demolició d’elements inestables de l’edifici, en el qual requereix que el nou informe inclogui els elements que s’han de retirar amb «una indicació damunt plànols».

També, exigeixen una «descripció acurada dels elements que substituiran els existents del forjat de la coberta» i es demana una altra proposta de teulada «que no alteri la configuració i conformació original». En darrer terme reiteren la mesura que s’acordà durant la passada legislatura «d’adoptar mesures de subjecció d’elements inestables per evitar l’esbucament de l’edifici» i, en cas necessari, senyalitzar els espais perillosos a la via pública.

Així mateix, la proposta autoritza a tapiar les finestres i permet apuntalar l’edifici per protegir-lo. Cal recordar que la demanda d’expropiació forçosa continua als jutjats on la propietat demana a l’Ajuntament 4,5 milions d’euros tot i que els tècnics municipals valoraren l’immoble en 660.000 euros.

Reaccions

En tot cas, un dels representants de la propietat, Javier Oliver lamenta la situació i considera que «sembla que les institucions volen que la Fàbrica Nova caigui per no pagar res». Oliver es mostrà bastant enfadat amb aquest procés perquè al final «veurem l’edifici enterra».

Des de Més recorden que és el darrer edifici fabril «que tenim a Sóller susceptible de convertir-se en Museu Tèxtil i que ja va estar en mans de l’ajuntament sense que es fes la restauració corresponent». El partit espera que les promeses del PP «es materialitzin i es recuperi la propietat i que no passi com amb la Torre Picada».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.