Setmanari d'informació local - 138 anys

El PSOE exigeix obrir la Torre Picada de manera immediata

Acusen el Consell de tenir «abandonat aquest monument»

Un any després de la compra dels terrenys de la Torre Picada per part del Consell, els socialistes exigeixen que s’obri el monument al públic «de manera immediata». El PSOE acusa la institució insular de no fer cap passa per accedir-hi i «de tenir abandonat el monument», apuntà la portaveu del PSIB, Catalina Cladera. En aquest sentit, la socialista explicà que al final de la passada legislatura es deixà encaminat un esborrany de conveni per tenir «un ús públic, regulat i obert amb un manteniment que pertoca». Per això, no entenen que després d’un any no es posin d’acord dues institucions que són del mateix color polític, «ja que aquest no era l’esperit ni de la propietat que ho va vendre; ni del Consistori d’aquell moment», explicà Cladera.

Per la seva banda, el portaveu de l’agrupació local, Jaume Mateu acusà Ajuntament i Consell «de manca d’interès i deixadesa per donar sortida en aquesta qüestió que s’allarga en el temps». Mateu recordà que el principi d’acord «estipulava l’obertura de la torre un dia per setmana, però ens preocupa que enguany no s’hi pugui accedir pel Firó», una situació que ha titllat «d’ostracisme cap a la torre». Cal recordar que la compra s’havia demanat durant anys per diferents consistoris que reclamaven que fos d’ús públic, però segons els socialistes «no hi ha interès de cap de les institucions».

Val a dir que el Consell va aprovar el passat mes de desembre una moció presentada pel Grup Socialista en què s’instava a les administracions implicades a establir un acord per a l’obertura de la Torre Picada en un termini de 15 dies, «un acord que s’ha acabat incomplint», sentencien.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.