Els matrimonis estrangers celebrats a la Parròquia ja superen els locals. Així es desprén de la memòria anual presentada per la Comunitat de Cristians de la Vall de Sóller en la qual s’han presentat la relació d’activitats realitzades a les parròquies de Fornalutx; l’Horta; Port de Sóller; Biniaraix i Sóller. Dels 13 matrimonis celebrats a la Parròquia l’any passat, 9 fan referència a un enllaç entre estrangers, mentre que tan sols 4 són celebracions de parelles de Mallorca i només dos fan referència a matrimonis entre sollerics. És a dir, l’Església casa més parelles estrangeres que parelles locals. En el cas d’altres parròquies com el Port les celebracions empaten a una en cada lloc. Mentre que a Biniaraix se’n celebraren dues també de local. En total, la comunitat realitzà desset matrimonis a les parròquies, 10 foren d’estrangers i 7 per a mallorquins. En la memòria també es destaca els 81 funerals celebrats i les 43 exèquies realitzades al cementiri de Son Sang. Entre que durant el 2023 s’ha realitzat a les diferents parròquies, 14 comunions; 31 confirmacions i 23 baptismes.
Patrimoni
Un altre apartat que inclou el document fa referència a les intervencions patrimonials a les nou instal·lacions que formen part de la comunitat de Cristians de la Vall. En aquest sentit, destaca la inclusió de l’església de Biniaraix que passa a dependre de la Parròquia de Sóller. Tot i ser un temple petit, les intervencions a fer passen per rehabilitar la teulada de la vicaria i aconseguir resoldre la denúncia que es va fer a un veïnat per haver tapat l’eixugador de l’església i haver construït dins la paret de l’església una terrassa, de la qual el rector, Eugeni Rodríguez posà en coneixement a l’Ajuntament.
A Fornalutx, també s’ha fet un projecte per restaurar i rehabilitar la rectoria. Al Port amb set intervencions, sobretot s’ha inclòs la donació d’una sèrie d’obres pictòriques i escultòriques per instal·lar a l’església parroquial i a sa Capelleta continuen les gestions «amb la companyia Retevisión/Abertis i ara Cellnex Telecom que feia 25 anys que tenia unes antenes situades a terrenys sense cap contraprestació econòmica».