Setmanari d'informació local - 139 anys

1.362 alumnes es presenten a la PBAU de juliol a les Balears

A. Costa/UIB

Aquest dimarts, 9 de juliol, comencen les proves de batxillerat per a l'accés a la Universitat (PBAU) de la convocatòria extraordinària que es durà a terme els dies 9, 10 i 11 de juliol. S’hi han matriculat 1.362 estudiants de centres educatius de totes les Illes (alumnes de batxillerat més alumnes que s’hi presenten per millorar la nota).

Per illes, a Mallorca s’examinaran 1.117 alumnes; a Eivissa, 137; a Menorca, 104, i a Formentera, 4.

L’estructura de les proves és la mateixa que la de la convocatòria de juny i els primers exàmens, dia 9 de juliol a les 9 hores, seran els de Geografia i Química. La jornada de matí s’allargarà cada una de les tres jornades fins a les 13 hores i els exàmens es reprendran a les 15.15 hores en la jornada d’horabaixa, fins a les 19 hores. Els darrers exàmens seran l’11 de juliol: els de Cor i Tècnica Vocal II, Dibuix Tècnic Aplicat a les Arts Plàstiques i al Disseny II, i Empresa i Disseny de Models de Negoci.

Les proves estan estructurades en dos blocs: el d’accés, que inclou les matèries troncals comunes i les de cada especialitat de batxillerat, i un bloc d’admissió, de caràcter voluntari, amb aquelles assignatures opcionals relacionades amb els estudis que cada alumne vol cursar. Enguany, per primera vegada, els estudiants podran triar entre Història d’Espanya i Història de la Filosofia en el bloc d’accés i triar, si ho consideren, l’altra per al bloc d’admissió.

Com a novetat d’enguany en el bloc d’admissió, la prova preveu 10 matèries d’examen noves d’acord amb les noves assignatures que s’han cursat a segon de batxillerat. D’aquesta manera, les matèries d’examen de les PBAU, tant del bloc d’accés com del bloc d’admissió, són un total de 32.

Punts d’examen

El volum inferior d’alumnes a la convocatòria extraordinària suposa també una reducció dels llocs d’exàmens, un per cada illa. A Mallorca, les proves es faran en dos edificis del campus. Els punts d’examen estan ubicats a:

Mallorca: campus de la UIB (edificis Gaspar Melchor de Jovellanos i Guillem Cifre de Colonya)

Menorca (seu de la UIB, Alaior)
Eivissa (seu de la UIB)
Formentera (IES Marc Ferrer)

Dades d’alumnes per illes:

Mallorca: 1.117
Eivissa: 137
Menorca: 104
Formentera: 4

Els resultats provisionals estaran disponibles el dia 17 de juliol de 2024 i els alumnes els podran consultar a través d’UIBdigital.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.