Setmanari d'informació local - 139 anys

Aprovada una moció del senador d'Eivissa i Formentera per a augmentar el plus d'insularitat al funcionariat de l'Estat

La Comissió Mixta d'Insularitat ha aprovat una moció presentada pel senador d'Eivissa i Formentera, Juanjo Ferrer, per tal d'augmentar el plus d'insularitat dels funcionaris de l'Administració de l'Estat a les Pitiüses. La moció demana que l'increment d'aquest complement tengui en compte «el factor de la insularitat, el cost de la vida i el preu de l'habitatge».

El senador ha destacat que és «imprescindible» prendre aquesta mesura «per a evitar la discriminació de la ciutadania resident, que pateix uns serveis públics de baixa qualitat», a causa de la dificultat per a cobrir les places. A més, remarca que els treballadores de l'Estat a les Pitiüses pateixen «una important càrrega de treball i d'estrès laboral, així com dificultats econòmiques, personals i familiars».

Ferrer ha recordat que en les darreres setmanes s'ha reunit amb representants de sindicats de Justícia, de la Policia espanyola, Guàrdia Civil, Institucions Penitenciàries, amb el jutge degà i amb el comissari del CNP a Eivissa i tots coincideixen en el fet que l'augment del plus és «indispensable per tal de fer Eivissa i Formentera un destí més atractiu».

Finalment, el senador ha recordat que la població de les Balears és la que més ha crescut en els darrers 15 anys, amb un increment del 20%, cosa que fa «encara més necessari l'increment també de treballadors i treballadores de l'Administració de l'Estat».

La moció ha rebut el vot favorable del Partit Popular i l'abstenció del PSOE, amb compromís del Govern d'Espanya a «la creació d'un grup de treball per a abordar les mesures a prendre per a millorar les condicions dels empleats públics a les nostres illes».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.