Setmanari d'informació local - 139 anys

Prunés: «Vull ser el primer eurodiputat a xerrar oficialment la nostra llengua a Europa»

El candidat d’El Pi-Proposta per les Illes Balears al Parlament Europeu, Jordi Prunés, ha manifestat la seva intenció de ser «el primer eurodiputat a xerrar la seva llengua, el català, dins les institucions europees». «El català ha de ser una llengua oficial a Europa», ha assenyalat.

«Ens hem de poder expressar amb la nostra llengua allà on estiguem representats, ja sigui al Parlament Europeu, al Congrés o al Senat. En aquest cas, és essencial que Europa entengui que el català és la nostra llengua, part de la nostra cultura que representam en aquesta cambra europea», explica el candidat. «No és lògic que a Espanya sigui oficial i a Europa no», remarca.

«Aquest és un dels compromisos si arrib al Parlament Europeu. El català ha de ser una llengua oficial a Europa», ha sentenciat el candidat europeu. «Vull poder arribar a qualsevol institució i poder sentir-me com a casa. Perquè Europa és ca nostra i per això ha de respectar la nostra llengua, les nostres tradicions i la nostra cultura», ha insistit el candidat.

Prunés, en companyia de Neus Serra i Catalina Barceló, s’ha reunit amb els representants de la Plataforma per la Llengua per a conèixer les seves reivindicacions. També ha recollit, segons ha assenyalat, el sentiment d’altres associacions vinculades a la difusió de la llengua.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.